10 enkla, snabba och effektiva botemedel mot åksjuka

Om vi ​​letar efter naturliga botemedel för att förebygga och lindra åksjuka (eller åksjuka), är det för att det åtföljs av många obehagliga symtom: obehag, huvudvärk, illamående och kräkningar, kallsvettning, sjukdomskänsla, matsmältningsbesvär, dåsighet, uttorkning, etc. Alla dessa olägenheter som upplevs under resan kan förstöra den långa resan med båt eller flyg till semestern samt dagliga resor i händelse av bilsjuka. Lyckligtvis kan många naturliga lösningar lugna alla dessa åkommor. Och för det behöver du inte rusa till apoteket! Dina skåp och din trädgård innehåller allt du behöver för att bekämpa hjärtesorg utan medicin.

1) Lämna aldrig på fastande mage!

Att lämna på fastande mage ökar sammandragningarna i magen och därmed risken för illamående. Ät lite för att inte ha en tom mage, speciellt banan. Lättsmält, täcker matstrupen och lugnar halsbränna. Dessutom smakar den likadant när du äter den som när du ger tillbaka den. Dricksnivå, föredrar vatten och begränsa mjölk vars matsmältning är svår.

äta bananfrukt
Krediter: iStock

2) Stick en bit tejp över naveln för att förhindra åksjuka

Vi vet inte varför det fungerar, men resultatet finns!

medicinsk självhäftande gips
Medverkande: Pixabay/Iade Michoko

3) Häng ett gäng persilja på bröstet eller runt halsen.

Det är välkänt av sjömän: lukten av persilja lindrar enormt. Du kan också lägga en påse med grovt salt runt halsen.

persilja
Medverkande: Flickr/Marco Verch

4) Förbered ett ingefärste för att bekämpa lusten att kräkas

Dess effektivitet är redan erkänd för alla typer av illamående (graviditetsillamående etc.). Och tack vare sin gingerol är ingefärste också ett av de bästa naturliga botemedel mot åksjuka. Till infusionen kan citronsaft eller honung tillsättas för smak. Kan även tugga färsk ingefära för ännu mer effektivitet. Annars förblir den mer praktiska lösningen ingefärsgodisarna att ta med sig, vilket förändrar minttuggummi. Slutligen finns det också den eteriska oljan av ingefära (förbjuden för gravida kvinnor och internt för barn under 7 år). Massera in 1 till 2 droppar rena eller utspädda i vegetabilisk olja i halspulsåden. Invändigt, räkna 1 droppe i en sked honung.

ingefära
Krediter: Flickr/Kjokkenustray.net

5) När du lämnar, sug på en muskotnöt ett par ögonblick

Detta kommer att agera in förebyggande mot reserelaterade illamående och yrsel. För att undvika att bli sjuk av sjösjuka kan du även suga på 2 eller 3 körsbärsgropar innan du går ombord.

muskot
Kredit: Pixabay/Scym

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *