10 otroliga saltbaserade tips för underhåll av hemmet

När vi tänker på ekologiska hushållsprodukter tänker vi genast på mångsidiga produkter som läskkristaller, lersten, citronsyra, flytande svart tvål etc. Men ibland behöver du inte ens gå till butiken för att hitta något att rengöra, skura, avfetta, avkalka och glänsa huset. Vissa naturliga produkter som är lika bra för miljön finns redan i dina skåp! För grönt underhåll av hemmet har vi redan berättat om olivolja, men salt kan också vara användbart. Upptäck den bästa hushållsanvändningen av salt för underhåll av alla ytor i huset.

1) För oklanderliga duschväggar

ren vägg salt bikarbonat svamp
Krediter: iStock

För att rengöra dem är det ofta lämpligt att använda vinäger i kombination med diskmedel. Men salt kan också vara användbart i badrummet för att rena mycket smutsiga och gulnade duschväggar. För att göra detta, börja med att spraya vinäger (detta gör att saltet kan fästa). Applicera sedan ditt puder med en trasa eller svamp och låt verka i cirka 15 minuter. Gnid med en svamp och skölj väl. Kalk och små formar skrynklas inte!

2) För att rengöra kokplattorna

gasspis
Kredit: Fotolia

Det gör underverk där få grundläggande städprodukter för hemmet har en tillräckligt avfettande effekt! Det räcker fortfarande för att associera den vita vinägern och saltet. Gnid denna blandning på dina tallrikar med en svamp för att spraya smutsen utan att repa tallriken.
Häll lite salt på tallriken och några droppar vit vinäger. Gnid denna blandning med en mjuk svamp. Den kombinerade effekten av salt som går lossa smutsen och vinäger som kommer att lösa upp det kommer att förvåna dig, utan att repa ytorna. Garanterad glans!

3) För att deodorisera dålig lukt

avloppsrör
Krediter: iStock

Liksom sin kusin bakpulver har salt en mycket effektiv deodoriserande kraft och lätt att använda för underhåll av hela huset. Den är särskilt användbar för att täppa till rör och samtidigt ta bort eventuell dålig lukt. Du kan också strö det på illaluktande skor och låta det verka över natten. Det här kommer att absorberar fukt och neutraliserar lukter obehagligt när man desinficerar bakterierna inuti. Kom ihåg att knacka ordentligt på dina skor nästa dag för att få bort allt salt!

4) För att rengöra en bränd panna

bränd panna
YouTube-inspelning av Living On A Dime-kanalen

Inget behov av blekmedel för att rengöra en mycket smutsig gryta eller panna! För att rädda botten av en svärtad gryta, strö ett tjockt lager salt på botten. Tillsätt sedan vatten och låt stå över natten. Nästa dag är allt du behöver göra att lägga allt på elden för att avslutalossa brända matrester. Skrapa med en träslev för att undvika repor!

5) Ett fläckborttagningsmedel mot envisa fläckar på kläder

klädfläckar
Krediter: iStock

Tyvärr sägs salt fortfarande ofta ta bort rödvinsfläckar. Dock detta mottagen idé är helt falsk och kommer bara att ha effekten av fixa fläcken permanent på dina kläder! Men salt är ett utmärkt fläckborttagningsmedel för feta fläckar. Faktum är att om du lämnar det bra (minst en dag), låter det dig absorbera dem! Gnid sedan helt enkelt med Marseille-tvål och skölj för att ta bort de sista spåren innan du går igenom tvättmaskinen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *