10 tips för att effektivt ta bort svåra fläckar!

Fläckar är en del av vardagens risker! Bläckfläckar, fett, blod, vin… vi vet inte nödvändigtvis hur man tar bort svåra fläckar som inte nödvändigtvis tvättas bort i tvättmaskinen utan att först använda ett bra fläckborttagningsmedel. Det finns dock naturliga produkter som effektivt rengör varje typ av fläck. Här är de naturliga produkterna att använda för att ta loss ett plagg utan att skada det!

1) Oljefläckar

Uppgifter av oljor städa upp med vit krita. Mycket effektivt, kritpulvret gör att fläckar försvinner oljig. Du kan även strö över talk, mjöl eller Sommières-jord om du har det. Gnugga helt enkelt fläcken försiktigt för att absorbera fettet. Låt det sitta och det kommer att fungera som en pappershandduk som lossar tyget när du går! Använd sedan tvålvatten (Marseille-tvål, diskmedel, etc.) för att avsluta fläckborttagningen innan du sköljer.

Krediter: iStock

2) Deodorantfläckar

För att ta bort fläckar från deodorantdu kan använda sköljmedelsservetter av torktumlare. Gnugga bara lätt så försvinner fläcken.

Krediter: iStock

3) Kaffefläckar

För att ta bort märken från Kaférengör helt enkelt med en trasa och bakpulver. Detta tar omedelbart bort kafferester.

handvård kaffesump
Krediter: iStock

4) Läppstift

För att inte lämna ett spår av din sminkbara ta alkohol vid 90°. Gnid lätt och ditt läppstift försvinner direkt. Annat smink än läppstift kan också tas bort med rakkräm.

Medverkande: maria-anne / Pixabay

5) Svettmärken

Märkena av svettas är mycket svåra att ta bort, och vi vet sällan vilken produkt vi ska använda för att åtgärda problemet. DE citron juice är lösningen: gnugga svettområdet med denna naturliga produkt.

svett svett hyperhidros
Krediter: iStock

6) Bläck

bläckfläckar är mycket sega. Däremot om du sätter lait på den och låt sitta i flera timmar, eller till och med över natten, kommer fläcken att blekna avsevärt. Det är en konstig mormors lösning, men väldigt effektiv!

Medverkande: Pixabay: Crisss

7) Rött vin

Dutta helt enkelt rödvinsfläcken med vitt vin eller applicera rakkräm på den för att gradvis ta bort den.

8) Du sjöng

De sjöng är mycket irriterande och mycket vanligt att fläcka, speciellt vid kvinnors menstruation. Lösningen är att ta Väteperoxid, för att skölja fläcken. Och framför allt, använd bara kallt vatten för att skölja, aldrig varmt vatten!

Krediter: iStock

9) Gräs

Barn återvänder ofta från sina utflykter med gräsfläckar och vi är inte säkra på hur man rengör deras kläder. Det räcker dock att lägga vit vinäger för att ta bort märkena på kläderna.

Kredit: 3dman_eu / Pixabay

10) Röda frukter

Fläckarna av Röda frukter lämna med det kokande vattnet. Om trots denna lösning, fläckarna inte lämnar, lägg några Vit vinäger.

bär röda frukter hallon naturligt anti-rynk
Kredit: Pixabay/Sponchia

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *