3 recept för att göra hemgjord deodorant UTAN bakpulver

Bakpulver finns i många hemgjorda antiperspirantdeodorantrecept. Det är faktiskt välkänt för att neutralisera dålig lukt och det är alkaliskt, vilket gör det möjligt att bekämpa bakterierna vid ursprunget till samma obehagliga lukter. Inget mer behov av konventionella aluminiumsalter! Men med tiden kan denna naturliga ingrediens orsaka irritation och rodnad eller göra känsliga armhålor kliande. Och utan bikarbonat kan det vara komplicerat att hitta ett mycket effektivt recept på hemmagjord deodorant. Äntligen… de säger att det är komplicerat, men lyckligtvis är det inte omöjligt! Här är 3 naturliga deodorantrecept utan natriumbikarbonat för att bekämpa svett utan att offra bekvämligheten i dina armhålor.

1) Mjölken av magnesia flytande recept

naturlig-deodorant-i-spray-utan-bikarbonat
Krediter: iStock

Mjölk av magnesia eller magnesiumhydroxid kan köpas i apoteket. Idealisk för känslig hud, det hjälper till att bekämpa överdriven svettning över hela kroppen. Och om det är mycket vanligt att använda mot svett i fötterna eller på svettiga händer kan det även användas på armhålorna! Dessutom är användningen mycket enkel: häll bara den i en 50 ml sprayflaska. Valfritt: Du kan lägga till cirka tio droppar eterisk olja att börja, sedan mer senare om du känner att det är nödvändigt. Allt du behöver göra är att spraya det på dina armhålor och låta det torka. Å andra sidan kan produkten ibland täppa till förångaren lite om den inte används regelbundet. Om detta händer, för munstycket för att spruta under mycket varmt vatten.

2) Bakningsfri deodorant med eteriska oljor

naturlig-deodorant-i-stick-utan-bikarbonat
Krediter: iStock

För följande recept ersätts deodoranternas bikarbonat med zinkoxid. Detta mild naturlig sammandragning är antibakteriell. Det hjälper därför att bekämpa de bakterier som är ansvariga för dålig kroppslukt. Å andra sidan är det nödvändigt att dosera denna produkt väl. I för stora mängder kan det lämna några vita märken! Vit lera är rik på kiseldioxid och magnesium. Detta ger honom lugnande egenskaper utöver dess kraftfulla absorberande egenskaper.

Ingredienser

-30 ml bivax (eller 15 ml solrosvax)
-30 ml sheasmör
-60 ml kokosolja
-45 ml pilrotsstärkelse
-30 ml vit lera eller bentonit
-30 ml zinkoxid
-24 droppar eterisk olja
Valfritt: 10 ml arrowroot (för att bättre absorbera fukt och ge en “torkare” deodorant).

Steg :

1) Smält ditt vax, smör och kokosolja i en dubbelpanna. Rör om regelbundet medan det smälter.
2) Tillsätt sedan dina puder tidigare siktat. Använd elvisp eller stavmixer.
3) Låt sedan stå några minuter så att blandningen kan tjockna lite och svalna innan du tillsätter de eteriska oljorna.
4) Slutligen, efter att ha blandat ordentligt, häll allt i en lufttät burk eller en tub deodorant. Det återstår bara att låta stelna i rumstemperatur. Appliceras med fingret och väl låt torka innan du klär på dig !

Vilken eterisk olja för min bikarbonatfria deodorant?

eterisk olja hydrosol blomvatten
Krediter: iStock

L’Palmarosa eterisk olja och eterisk salviaolja rekommenderas ofta för att reglera svett och därför dålig lukt. Salvia är dock förbjudet i fall av hormonberoende cancer (bröstcancer, etc.). jag’tea tree eterisk olja (tea tree), mycket antibakteriell, är också idealisk mot lukt. Alternativt kan du också använda eterisk olja från pepparmynta eller rosenpelargon för att kontrollera svettning. Och för den goda lukten, använd den eteriska oljan av lavendel, patchouli, balsamgran… För att användas ensam eller i kombination, respektera de rekommenderade doserna!

Deodorantreceptet utan bakpulver eller eterisk olja

kosmetika-recept-naturlig-deodorant-mask
Krediter: iStock

Som bikarbonat, eteriska oljor kan vara irriterande. De kan också främja allergier och är ibland mindre ekologiska. När dina armhålor är väldigt känsliga är det bättre att undvika dem! Lyckligtvis ersätts de lätt av en naturlig doft.

Ingredienser :

-25 g kokosolja
-10 g majsstärkelse
-10 g vit kaolin eller bentonitlera
-3 g zinkoxid
-0,5 g bivax
-Valfritt: 0,5 g naturlig doft efter eget val

Steg :

1) Smält först vaxet och oljan i en dubbelpanna, rör om ofta. Om du planerar att använda en deodorantsticka som behållare, tillsätt lite mer vax för att få en starkare konsistens.
2) Av värmen, tillsätt de siktade pulvren tills konsistensen är homogen. Att använda en visp eller en mixer kan hjälpa till att begränsa klumpar.
3) Tillsätt slutligen din doft, häll upp i en burk och låt blandningen tjockna. Du får en tjock pasta ska tas med fingrarna, masseras in under armhålorna och låt torka.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *