3 tips för att reparera skadade händer orsakade av frost

Händerna är en ömtålig del av kroppen. De genomgår många aktiviteter hela dagen lång: manuellt arbete, hushållsrengöringsmedel… Under denna pandemiperiod måste de också hantera ofta handtvätt. Användningen av hydroalkoholisk gel hjälper inte med detta, eftersom det kraftigt försämrar huden på händerna. Din mjuka hud kan då ge vika för vissa sprickor, irritation och rodnad, och stor torrhet. Här är några tips för att reparera skadade och väldigt torra händer.

1) Använd en naturlig tvål

Visserligen har vi inte ofta tvål till hands. Ändå måste man komma ihåg att gel är bara ett alternativ. Resten av tiden är klassisk handtvätt ett skonsammare sätt att säkerställa handhygienen, särskilt de mest uttorkade. Så välj en naturlig tvål som inte angriper dina händer eller tvålar lämpliga för torr hud. DE Marseilles tvål är till exempel mycket effektiv för att tvätta händerna. Och kompositioner med vegetabilisk olja som kokosolja är också mycket skonsamma mot huden.

Kredit: Pixabay/Heyerlein

2) Ta hand om dig

Händerna kan underhållas som ansiktet. Det finns masker bara för händerna att återfukta dem, inklusive recept på hemgjorda masker. Ta till exempel en halv citron, yoghurt, 1 sked honung och 4 skedar sötmandel. Blanda allt och låt denna behandling verka i 10 minuter.

Krediter: iStock

Detta gör det också möjligt för dig ta hand om dina händer under mycket kalla perioder där dina händer som attackeras av kylan torkar ut. På vintern, kom också ihåg att lägga ett par handskar i väskan för att hålla dina skadade händer varma. Detta kommer att förhindra att de blir ännu torrare på grund av klimatrisker och yttre aggressioner!

3) Återfukta dina skadade händer konstant

Det är den nödvändiga lösningen för dina händer att återfå sin mjukhet. Återfukta dem ofta under dagen. Föredrar en bra närande, skyddande, lugnande och reparerande kräm som är mycket rik, men framför allt krämer med en naturlig sammansättning för att inte angripa din hud. Bivax, glycerin, aloe vera och vitamin E är naturliga ingredienser för att främja i din handkräm.

torra handvårdskrämer
Krediter: PxHere

Du kan tillsätt vegetabilisk olja till din fuktighetskräm för intensiv återfuktning. Jojobaolja har till exempel mycket fuktgivande effekter och absorberas snabbt. Sötmandelolja eller arganolja är också bland de vegetabiliska oljorna som gör händerna mjuka. Annars är det bara att tänka efter Sheasmör som är ett närande och reparerande balsam och lindrar torra händer!

Utöver den hydroalkoholhaltiga gelen i väskan, glöm inte din handkräm!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *