4 tips för att hylla en avliden

Förlusten av en älskad lämnar alltid ett stort tomrum och vi undrar hur vi kan hålla minnet av den avlidne vid liv. Oavsett om det är en kollega, en vän eller en familjemedlem, är alla hans släktingar i meditation och samlas för att hylla honom. Det råder ingen brist på idéer för att hedra minnet av en avliden älskad och alla kan hitta sitt eget sätt att säga adjö till den avlidne. Förutom de klassiska blommorna och tända ljus, vHär är några tips för att ge honom denna sista hyllning.

1) För att hylla honom, ta hand om begravningsceremonin

bok ljus hylla döda
Kredit: Pixabay/Petrucy

-Om en tyst minut kräver kontemplation, är vissa människor också måna om det vädja till ord för att hylla en sista hyllning till en älskad. Det är alltså möjligt att framkalla den avlidne genom att väcka gemensamma minnen och genom att påminna om sin historia, sin personlighet och orsakerna till att man saknar dem. Talrik inspirerande dikter och texter kan också sätta ord på känslan av sorg kändes.
-En eller flera låtar kan ibland säga mer än ord och påminna en nära musikälskare.
-Slutligen, i intimiteten hos familjen eller mycket nära människor, att titta på bilder med hjälp av ett bildspel eller ett vackert fotoalbum gjort för tillfället gör att du kan samlas kring vackra minnen. Denna typ av stöd kan också tjäna kommande generationer.

2) Dekorera och anpassa ditt “sista hem”

gravsten att visa respekt nära
Kredit: Pikist

Att skapa ett värdigt minnesmärke och vara särskilt noggrann med att dekorera en vacker grav gör att nära och kära kan engagera sig och hantera känslan av saknad. För försköna graven och göra den mer personligdet finns många begravningsobjekt:
– Gå till en personlig gravmarkör : form, material, färg, graverad text, illustrationer…
-Tänk också på att dekorera den med en begravningsplatta, även personlig speciellt på gravstenen till minne av den avlidne
-Tänk annars på begravningsmedaljonger som innehåller ett vackert foto av personen före sin död
-Dessutom har naturliga eller konstgjorda växter är ett annat vackert sätt att pryda en grav. Kransen är idealisk för att lysa upp den eller hylla en stor älskare av natur och trädgårdsarbete. För dina blomsterarrangemang (antingen blommor som den avlidne älskade eller blommor som traditionellt används vid dödsfall: vita rosor, nejlikor, liljor, krysantemum etc.), finns det mycket hållbara begravningsvaser. Annars finns det även begravningskrukor där man kan plantera växter som kommer dock att kräva regelbundet underhåll.
-Äntligen, solcellslampor är en fin idé för att lysa upp en grav!
Oavsett om du väljer blommor, foton, urnor, konstverk… tänk alltid på främja material som är lätta att underhålla, tidlösa och tåliga. De måste stå emot tidens tand och elementen (granit, brons, sten, glas, PVC, porslin, marmor, plexiglas, etc.).

3) Hylla den avlidne genom att ta hand om deras nära och kära

skriva skrivlista
Krediter: PxHere

Familj, vänner, nära kollegor… Ni har alla denna förlust gemensam och er kärlek eller vänskap till den avlidne för er närmare. Att skriva kondoleansbrev för den sörjande familjen är också ett sätt att hylla den avlidne samtidigt som man påminner sina nära och kära om att de inte är det inte ensamma i sitt lidande och att du är där för att stödja dem. Kondoleansbrevet är ett sätt att uttrycka sorg, återberätta minnen… och ta med tröst till dem som den avlidne älskade mest ! Detta kommer att ge tröst till mottagarna samtidigt som du försäkrar dem om din närvaro i dessa svåra tider.

4) Håll hans minne vid liv genom att försvara en sak som var viktig för honom

Att donera till välgörenhet är ett bra sätt att hylla en avliden älskads generositet som hade hjärtat på ärmen. För miljön, för att hjälpa de underprivilegierade… Donationerna kommer att göra det möjligt att hälsa den avlidnes existens och samtidigt ha en positiv inverkan på samhället. Det kan också stödja medicinsk forskning för att bekämpa sjukdomen som vann (cancer, coronavirus, etc.).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *