4 tips för sublim makeup på sommaren

Under det varma vädret brukar vi inte veta hur vi ska klä oss, göra håret eller sminka oss för att hålla det bekvämt. Men vi vill fortfarande göra oss redo. Inte lätt när mascaran droppar under ögonen och hyn lyser med tusen ljus… Här är några tips för att få en sublim makeup som håller ordentligt under sommarperioden. Till dina penslar!

Tips 1: förbered din hud väl för makeup på sommaren

Även på sommaren behöver huden näring och vård. Vi måste därför fortsätta återfukta den, särskilt på sommaren, eftersom ljusstrålarna torkar ut huden. Då måste du att rengöraäven efter sminkborttagning. Detta förklaras av att vi på sommaren har mer talg och huden genomgår en hel del förändringar.

Krediter: iStock

Slutligen måste vi fortsätta att ge honom allt vård nödvändig för att lösa vårt hudproblem, såsom akne, pormaskar, överskott av talg. Det är därför nödvändigt att fortsätta att göra masker, att exfoliera din hud och att använda serum. De tvekar därför inte att anpassa sin hudvårdsrutin samtidigt som de sätter solkräm i rampljuset.

Tips 2: gör en ljus hy

Problemet på sommaren är att svettning gör att smink försvinner. Så vi vet inte hur vi ska hålla det. Det bästa sättet är fortfarande mindre utgöra. Till exempel, istället för att lägga på foundation, välj en tonad kräm eller bara concealer på dina brister. Tack vare detta blir det mindre svårt att sätta makeup och det kommer att hålla längre hela dagen.

Krediter: Engin_Akyurt / Pixabay

Det kan vi också pulver, för att få en matt hy som håller hela dagen. Det är så, med stark värme, det är möjligt att vi kommer att behöva göra touch-ups under dagen. Så om det är viktigt för dig att göra hyn, glöm inte ditt puder i påsen. Powderfoundation är ett bra alternativ för att ge en felfri täckning utan att smörja in huden. Ögonskuggsbasen under ögonmakeupen och basen för hyn är också effektiva alternativ att prova. Annars väljer du naturell !

Tips 3: våga färgerna!

Sommaren är tiden att ta på sig det vackra färger i rampljuset. Ta fram vallmo läppstiftet, korallrouget eller de pastellfärgade ögonskuggorna utan att glömma glansen från illuminatorn på kindben, axlar, dekolletage och nyckelben eller bronzer för en mer uttalad hälsosam lystereffekt. Det är dags att testa allt för att ha en fräsch, lysande makeup.

Krediter: Pixabay/pompi

Tips 4: Det viktigaste för att simma i poolen

Eh ja! vem säger “sommar”, säger “simning”. Så du måste vara försiktig med din makeup. I dessa ögonblick förblir den bästa allierade mot smuts vattentät. Den finns i flera sorter: eyeliner, penna, ögonskugga, concealer. Det viktigaste är fortfarande mascara vattenfast. För att bada i fred, utan rädsla för skador på vårt ansikte, tveka inte att ta vattenfast eller åtminstone långvarig makeup.

Krediter: Flickr/Eflon

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *