5 frukostidéer att fylla på med energi

Ofta på morgonen vet vi inte vad vi ska äta. Ibland är vi inte hungriga eller så har vi bråttom. Som ett resultat av detta äts frukost ofta när du är på språng och maten som äts är inte alltid särskilt hälsosam: fruktjuicer rika på socker, vitt bröd med sylt, bakverk, industrikakor… Frukosten är dock dagens viktigaste måltid . Detta är verkligen den tid då du behöver fylla på med energi för att vara motiverad för vår dag full av aktiviteter och begränsa svackan mitt på morgonen. Här är några enkla recept för frukost på morgonen medan du tankar. Dagens första måltid kommer alltså att vara synonymt med mättnad och njutning samtidigt som den ger dig bananen för att starta dagen rätt!

Vanlig yoghurt med müsli

Yoghurt är en viktig del av frukosten precis som keso, särskilt när du är van vid att konsumera mejeriprodukter på morgonen. Många människor äter yoghurt på morgonen eftersom de är bättre på att svälja den än en rejäl frukost. För att fylla på med energi blandar allt fler yoghurt och müsli. Detta bildar en frukost komplett med massor av vitaminer.

yoghurt müsli havre
Medverkande: Flickr/Marco Verch

Faktum är att spannmålen i müsli innehåller havreflingor, frön och torkad frukt. Dessa är alla mycket nyttiga livsmedel för kroppen. Det är därför ett enkelt och praktiskt recept att fylla på med energi. Du kan även lägga till mandel, chiafrön eller färsk frukt för att ge fibrer och bra näringsämnen!

Avokadotoast för att fylla på med energi

Avokadotoaster är trenden för tillfället och finns i flera recept för att göra en salt frukost. Först avokado-äggtoast. Tack vare detta får vi mycket protein från ägget. Allt du behöver göra här är att förbereda en avokadotoast och lägga till ett stekt ägg. Du kan lägga till lite peppar och du är klar. Använd helst fullkornsbröd, vilket är mer mättande.

advokat
Kredit: Pixabay/GerDukes

Vi kan även göra avokadotoast med ost och/eller skinka. Avokado är en mycket god frukt, rik på vitaminer, kalium och fettsyror. Det är därför en utmärkt produkt att äta på morgonen.

Smoothies för en god frukost

När du inte har tid eller vill komplettera din lunch är smoothien ett perfekt inslag. Det är en drink där du blandar frukt och grönsaker som vi väljer. Det är upp till oss att göra vår egen komposition, för att få den dryck som vi vill ha enligt vår önskan. Mixa bara frukten i en mixer. Du kan sedan tillsätta vegetabilisk mjölk för att förbättra konsistensen. Den är därför väldigt praktisk, enkel och rik på vitaminer! Detta gör det möjligt att ersätta klassikerna (glas vatten, grönt te och kaffe) och det är det mer näringsrikt för att undvika sug mitt på morgonen.

Krediter: silviarita / Pixabay

Pannkakor och våfflor

Dessa rätter är enkla och ganska kaloririka. Detta är anledningen till att det är lämpligt att lägga frukt ovanpå istället för till exempel pålägget. Det är ett bra sätt att göra en frukost full av vitaminer.

våfflor
Krediter: PxHere

Havreflingor för att fylla på med energi

Detta mellanmål innehåller mycket magnesium och vitaminer. Sedan en tid tillbaka har många ätit det på morgonen och gjort fantastiska recept av det. Faktum är att flera foton med tallrikar med havregrynsgröt publiceras. Du kan äta den varm eller kall och lägga till de frukter, kryddor och oljeväxter du vill för att förbättra dess smak. Det är ett bra sätt att variera din balanserade frukostbara att ändra kompositionen, men behålla huvudelementet.

Krediter: Pixabay/TesaPhotography

Det är en mycket viktig produkt, eftersom den inte bara består av vitaminer och magnesium, men även kalcium och järn. Du kan göra havregrynsgröt genom att värma mjölk och sedan tillsätta flingorna. Låt sedan sjuda i 15 minuter. Tillsätt lite kanel, choklad, röda frukter, hasselnötter eller lönnsirap till exempel för smakens skull. Den gamla goda skålen med flingor kommer snart att glömmas!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *