5 goda vanor för vitare tänder

Dina små dåliga dagliga vanor kan hindra dig från att ha vita tänder. Och utöver god tandhygien vet man tyvärr inte alltid om naturläkemedel är bra för tandemaljen som tillskott. Faktum är att bakpulver, väteperoxid, citronsaft eller vegetabiliskt aktivt kol inte nödvändigtvis har ett gott rykte. När det gäller blekningstandkrämen eller kommersiella blekningskit vet vi att de är effektiva för att bleka tänderna, men kan också försvaga tänderna. Som tur är, för att få vackra vitare tänder, kommer några justeringar i dina dagliga vanor att vara mer än tillräckligt!

1) Sluta röka, förstås

cigarettrökning
Krediter: Pixabay/Engin_Akyurt

Mellan nikotinet och tjäran som lämnar gula fläckar på tänderna, tobak är definitivt ingen vän till dina tänder! Därför är att sluta röka det bästa sättet att permanent begränsa gulning.

2) Ät rätt mat för att bleka tänderna

morot vitare tänder bleka
Krediter: klimkin / Pixabay

Vissa livsmedel är bra för att få vitare tänder:

Att dricka mycket vatten minskar risken för hål eller tandplack och löser matrester mellan tänderna.
-Sockerfritt tuggummi främjar tuggning, vilket främjar en god salivproduktion. Men den saliv rengör tänderna naturligt och för att undvika fläckar kopplade till tandplack. Dessutom innehåller de ofta du xylitol som remineraliserar tänderna och ger en anti-karies och antibakteriell verkan
-Mjölksyra och kalcium stärka tänderna samtidigt som de gör dem vitare. Så fokusera på mejeriprodukter (ost, yoghurt, mjölk…)!
-Råa äpplen och morötter kräver en longugning. Denna gnidning rengör tänderna och lämnar dem rena och glänsande.
-I allmänhet fibrösa frukter och grönsaker har även denna egenskap. Detta gäller särskilt selleri som är utmärkt för att bleka ditt leende.

3) Mat att begränsa för att undvika fläckar på tänderna

dricka te kaffe mugg kopp
Krediter: iStock

Emalj är en ganska porös där färgämnen tenderar att fastna lätt. Detta är anledningen till att vissa livsmedel tenderar att permanent färga tänderna med tiden. Om vinde Kafé och den läsk är välkända för detta, andra drycker som t.ex de kan också fläcka tänderna. Observera dock att grönt te innehåller fluor som stärker emaljen mot syraangrepp. Det förblir därför ganska fördelaktigt för tänderna även om det kan förändra deras estetik. Dessutom blåbär, rödbetor och annat högpigmenterad mat kan lämna spår. Kom ihåg att skölja munnen med vatten efter att ha konsumerat det.

4) Perfekt munhygien för vitare tänder

borsta tänderna borsta
Medverkande: Pixabay/AlbanyColley

Vi känner alla till grunderna för god munhygien. Vi vet att vi måste borsta tänderna tre gånger om dagen i två minutertandtråd och byte av din tandborste varannan till var tredje månad maximal (eller oftare om det behövs när borstborsten eller det elektriska tandborsthuvudet skadas) för att främja en mycket effektiv borstning av tandsten och plack. Det finns dock andra mycket viktiga metoder. För att inte skada tändernas emalj är det nödvändigt vänta alltid en halvtimme efter en måltid. Detta är ännu viktigare efter att ha konsumerat läsk, eftersom borstnings-läskblandningen allvarligt skadar tänderna och främjar uppkomsten av håligheter. Det är också bättre att borsta tänderna avant frukost, eftersom syran i fruktjuicen kommer att ha samma förödande effekt på dina quenottes.

5) Munvatten med blekande effekt

munvatten
Krediter: iStock

Undvik om möjligt i dina kommersiella munvatten klorhexidin. Faktum är att denna ingrediens hjälper till att kontrollera bakteriell plack. Men regelbunden användning tenderar att lämna mörka fläckar på tänderna. För att slippa det minsta problem och få vitare tänder är det hälsosammaste och naturligaste alternativet att börja oil pulling. Det är gurgla med en vegetabilisk olja i flera minuter för att bleka tänder, avlägsna patogena bakterier i munnen, eliminera dålig andedräkt och främja god munhygien. För att göra detta används ofta kokosnöts-, solros-, sesam- eller olivolja. Akta dig dock för släng inte kokosolja i diskbänken för att inte täppa till dina rör. Att spotta i papperskorgen innan du njuter av ditt stjärnleende och dina vitare tänder!

Kom också ihåg att konsultera en tandkirurg var sjätte månad. Vi brukar boka tider när vi har tandvärk eller tandköttssmärtor. Men bara han kan utföra skalning för att återställa glansen på dina tänder. Du kan även utföra tandblekning hos tandläkaren.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *