6 föga kända tips för att svalka dig snabbt och väl

Under värmeböljor stiger vår kroppstemperatur. Den starka värmen gör oss fullständigt bedövade och solsting som värmeslag, uttorkning, huvudvärk och kramper är aldrig långt borta. Svettning blir också mer och mer outhärdlig när omgivningstemperaturen stiger. Vi antar sedan de rätta gesterna: dricker regelbundet ett gott glas färskvatten för att återfukta oss själva, håll fönsterluckor, persienner och gardiner stängda under dagen, bär löst sittande och lätta kläder, undvik att gå ut under de varmaste timmarna, särskilt för att utföra fysisk aktivitet , etc. Utetemperaturen förblir dock mycket obehaglig. Här är några föga kända knep för att fräscha upp dig snabbt och bra när ingenting hjälper. Vad mindre att lida av den brännande värmen när du inte har en luftkonditionering!

1) Fläkten används klokt

fläktkylning värme
Krediter: iStock

Fläkten är säkerligen effektiv, för till skillnad från fläkten behöver du inte göra den minsta rörelse för att använda den. Som ett resultat blir vi inte “trötta”. Däremot hans effektivitet ensam är inte optimal, eftersom det har en tendens att röra om varm luft. Som tur är kan den lätt göras ännu mer uppfriskande! För att förstärka vindkylan, fukta ansiktet eller kroppen innan du tar på dig den. Fuktighet gör att du kan svalna snabbare. Du kan också dra en skål med glass eller två frysta flaskor framför för att få fler avgifter. Du kan tillsätta lite salt i vattnet om du vill. Det senare minskar faktiskt vattnets frystemperatur och hjälper till att få kallare is.

Fläkt, luftkonditionering eller luftkylare: vilken ska man välja i sommar?

Rätt använd representerar fläkten det enklaste, mest mobila och framför allt det mest ekonomiska alternativet för de minsta budgetarna. Fläktarna har även lägre strömförbrukning, vilket är ytterligare en fördel. Närvaron av andra modeller med luftrenare, luftfuktare eller dimma gör den också mer mångsidig. Det finns dock kvar mindre effektiv än luftkylaren eller den fasta eller mobila luftkonditioneringen. Luftkonditionering är en dyrare investering. Stationära enheter kräver också professionell installation, och både mobila och stationära versioner förbrukar mycket energi. Men till skillnad från fläkten har de åtminstone fördelen av att inte bara förnya luften och främja avdunstning av svett. De kommer verkligen att fräscha upp luften och är också de tystaste apparaterna av alla. Slutligen är luftkylaren en lösning mellan fläkten och luftkonditioneringen. Denna enhet är mycket effektiv endast på små ytor och skapar en känsla av frisk luft mer effektivt än en fläkt eller en enkel kolonn. Dess’idealiskt däremellan för att fräscha upp din interiör utan att bryta banken!

Som du säkert har förstått kommer valet framför allt att bero på din budget, men också på den önskade komforten. Vi råder dig i alla fall att ta en titt på bruset för att inte ta en enhet som överstiger 60 decibel. Se dessutom till att du konsumerar det i förväg genom att lita på etikett A. I alla fall, överskrid inte skillnaden på 5 till 7°C med utsidan ! Om det är 30°C ute, sjunk inte under 23°C inuti för att undvika termiska chocker som är skadliga för hälsan och överdriven energiförbrukning.

2) Spraya dig själv med vatten på rätt ställen för att svalka dig effektivt

tvätta tvätta händerna antibakteriell tvål
Krediter: Pexels

Om kallduschen inte rekommenderas på sommaren kan det ändå vara väldigt effektivt att spraya sig med kallt vatten om du inser det. på rätt ställen. Idealet här är att fokusera på pulspunkter (tryckpunkterna där blodkärlen är närmast ytan). Detta gör att du kan kyla ner och sänka kroppstemperaturen som upplevs av den höga värmen. Så tveka inte att köra lite vatten i minst 10 sekunder på tinningarna, nacken, insidan av armbågarna eller knäna, insidan av handlederna eller till och med baksidan av dina knän. Du kan också knyta kökshanddukar, halsdukar eller små handdukar indränkta i kallt vatten runt handleder, armbågar eller knän. För de stora värmeböljorna kan du till och med blöta dem och frysa in dem i en plastpåse!

3) Fuktighet för att svalna

sommar zen avkoppling strand sand hatt solglasögon
Krediter: iStock

Du kanske redan vet att det är väldigt uppfriskande att lägga blöta lakan eller handdukar på fönstren. Det är också möjligt att skölja golvet med färskvatten eller att hänga upp tvätten inomhus för att kyla den med fukten. Men du kan också dra mer direkt nytta av de gynnsamma effekterna av fukt. Blöt hennes hår är väldigt användbar här, speciellt under en hatt eller keps för att njuta av det längre utomhus.

4) Dimman, klassikern för att svalka sig

dimman
Krediter: iStock

Du kommer att ha förstått det: den nyckelordet för att kyla ner är “fuktighet”. Och när du är utomhus eller på kontoret är dimman utan tvekan den enklaste och mest praktiska lösningen för att dra nytta av den. För mer fräschör, prova detta hemlagade recept! Blanda saften av en citron med några skivor gurka, en tesked aloe vera gel och en matsked rosenvatten. Filtrera sedan blandningen med ostduk och överför till en spruta i riktning mot kylen. Och medan du håller på, tänk efter ställ även dina krämer i kylen (ansikte, kropp, ögonkontur), lotioner och mister. En fröjd att applicera i det varma vädret!

5) Några tips för att sova coolt

värme kyl sova sommar för varmt
Krediter: iStock

Det är inte lätt att sova gott när det är varmt utan att ha rätt tips! Anta redan nu sängkläder i siden eller satin! Detta kommer att hålla dig sval under värmeböljan. Och annars är bomull precis som linne ett annat bra alternativ för både sängkläder och våra lätta kläder. Du kan också mycket enkelt skjuta in din kudde eller lakan i frysen ca 30 minuter innan läggdags. Varmvattenflaskan som håller dig varm på vintern kan även frysas in på sommaren. Glide under lakanet, det hjälper dig att somna! Äntligen kan du sova med en blöt handduk som ett ark.

6) Eteriska oljor för att kyla av

växt eteriska oljor
Krediter: iStock

Eteriska oljor används till nästan allt. Men vi uppskattar dem ännu mer på sommaren för att driva bort insekter, tömma våra fötter, eliminera lukten av svett… och svalka dig! För detta sista verktyg är drottningen av eteriska oljor naturligtvis pepparmynta eterisk olja. Hon bjuder in mycket kraftfull cold snap-effekt. Om du inte har några kontraindikationer för dess användning (ung ålder, graviditet, epilepsi…), applicera helt enkelt två små droppar på baksidan av dina knän och i armbågarna. Garanterad känsla av fräschör och snabbt bortglömd värmeslag!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *