6 viktiga tips för att få vackra naglar!

Ibland spröda, gulnade eller ömtåliga, naglarna behöver särskilt underhåll för att vara friska. De lider betydande skador oavsett om det är under underhållet av huset eller för de dagliga aktiviteterna i det aktiva livet. Det måste därför tas om hand. Här är några enkla tips för att få vackra naglar!

1) Återfukta dina naglar regelbundet

Som hud eller hår behöver de återfuktning! De är mer efterfrågade än resten av vår kropp av alla uppgifter som ska utföras. Det är därför mycket viktigt att hydrat med en crème. Du kan även massera in några droppar arganolja, ricinolja och sötmandelolja på varje nagelband!

07 - citron för att stärka naglarna
YouTube-inspelning av IamVanessaes kanal

2) Gör dem inte illa!

Att bita dem, slita sönder nagelbanden… vi måste stoppa allt det där! Det skadar faktiskt och försvagas naglarna avsevärt. Att klippa dina naglar kan också skada dem. Det är bättre att limalltid åt samma håll för att inte göra naglarna spröda och skadade. De riskerar inte att duplicera sig själva!

Krediter: iStock

3) Ät mat rik på vitaminer

Dessa är värdefulla indikatorer på vårt tillstånd hälsa. Tveka inte att äta mat rik på vitamin B, järn och keratin (bryggerjäst etc.). En hälsosam livsstil och en balanserad kost känns snabbt i hela vår kropp, inklusive våra fingertoppar.

Krediter: Sponchia / Pixabay

4) Skydda dem från rengöringsprodukter

Under hela vår dag går våra naglar igenom mycket aktivitet. Se laver händer, att rengöra hans hus, arbeta medan du skriver eller skriver på datorn … allt detta försvagar nageln. Vi måste därför vara försiktiga, speciellt när vi använder rengöringsmedel baserade på kemikalier. Det är därför lämpligt att bära handskar!

borste underhåll rengöring trä
Krediter: iStock

5) Bleka naglarna

De tenderar att gul när vi röker, men också när vi gör mycket manikyr. Det måste därför tas om hand. Det finns flera tekniker naturlig för det. Först och främst olivolja för rehydrera spiken, men också vit vinäger för att bleka den. Du kan också använda citronsaft eller väteperoxid. Bara passera denna lösning på en bomullstuss och gnugga den på våra naglar. För att stärka strimmiga och försvagade naglar och sublimera dem kan du även applicera lite eterisk citronolja på dem.

naglar gula händer nikotin cigarettrökning
Krediter: iStock

6) Var försiktig med nagellack!

En snygg manikyr kan vara väldigt vacker, men den skadar nageln avsevärt för att inte tala om acetonborttagaren som behövs för att ta bort den! Det är därför lämpligt att lim och den putsa innan du applicerar lack. Glöm sedan inte att applicera en bas, så att färgen på lack fläckar inte nageln. Låt dem slutligen andas, för att ha lack hela tiden på naglarna kan vara skadligt!

Krediter: pxhere.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *