7 kraftfulla växter för att stöta bort flugor

Mormor har redan berättat om eteriska oljor mot flugor. Dessa skadliga insektsmedel som ska hällas i en diffusor eller sprayas med en spray har en verklig naturlig avstötande effekt och mycket effektiv insekticid mot parasiter. Ändå har växterna som kommer från den också avvisande krafter mot flugor. Det är därför fullt möjligt att bekämpa dessa oönskade genom att installera planteringskärl på fönsterbrädorna, avvisande blomkrukor på terrassen eller vackra insektsdödande plantager i marken i grönsaksplatsen eller trädgården runt huset. Upptäck snabbt de bästa växterna för att jaga flugor och stoppa invasionen utan kemikalier!

1) Äkta lavendel (lavandula angustifolia)

lavendel
Kredit: Pixabay/Hans

Föga överraskande, liksom den eteriska lavendeloljan som kommer från den, hjälper denna eleganta växt uppenbarligen till att jaga dessa djur! Det måste sägas att den har en förmåga att bekämpa olika flygande insekter inomhus och utomhus tack vare sin stark doft. Ja, förutom att bekämpa flugor, fungerar den också som ett myggmedel och stöter bort getingar och nattfjärilar.

2) Pepparmynta (mentha piperita)

mintbukett
Krediter: iStock

Lika trevligt som det är för oss, hans parfym är mycket fruktad av flugor. Tveka inte att plantera pepparmynta eller spraya den överallt för att hålla flugor borta. Ett råd: vi råder dig att inte plantera myntan i marken eller att reservera ett fint utrymme för den. Den tenderar att spridas snabbt, vilket förklarar varför vissa föredrar att plantera den i krukor.

3) Basilika

basilika
Krediter: Pixnio

Dess aromatiska doft är utmärkt för att stöta bort insekter, särskilt små invasiva flugor. Den kan odlas i köket för att laga mat tyst eller på terrassen för att stöta bort insekter och begränsa en invasion av flugor. Idealet är att klippa lite och krossa den för att frigöra de koncentrerade eteriska oljorna i bladen. Lägg sedan allt i en kopp för att hålla i närheten för att hålla sig borta. Bland de aromatiska örterna är rosmarin också utmärkt för att stöta bort flugor.

4) Oroa dig för dessa små bestar

ringblomma ringblomma
Krediter: PxHere

Redan mycket populär mot myggor, ringblomma är också en av de växter som håller flugor i schack. Faktum är att denna växt innehåller pyretrin, den aktiva ingrediensen i supermarket repellenter och insektssprayer! Ändå kommer det att plantera dessa färgglada blommor på dina rabatter, såsom dina planteringskärl för att skydda dig från insekter, vara mycket mindre giftigt än dessa produkter.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *