7 magiska växter som hjälper dig att glömma din stress

Stress anses vara århundradets ondska! För vissa människor är det dagliga livet präglat av ångest, vilket är en källa till mental och fysisk utmattning. Och om det inte råder brist på metoder för att bekämpa det (yoga, avslappningsövningar, bukandningsövningar, korta terapier etc.), tenderar vi ofta att lita på mediciner för att lugna vårt sinne. De är dock inte utan biverkningar! Och ändå, naturläkemedel från alternativ medicin, och i synnerhet vissa medicinalväxter, utgör utmärkta alternativa basbehandlingar för att minska stress. Upptäck dessa växter som låter dig glömma stress och ångest.

För att känna mer zen, upptäck också växter mot depression. Mycket ofta gör deras lugnande och lugnande egenskaper det också möjligt att bättre bekämpa stress, sömnlöshet och de humörstörningar som åtföljer den.

1) Lavendel, drottningen av antistressväxter

lavendel eterisk olja
Krediter: pilipphoto / iStock

Mycket lugnande och avslappnande, lavendel är utmärkt för bättre stresshantering. Henne lugnande kraft lugnar nervsystemet och bekämpar sömnstörningar. För att koppla av är det idealiska att konsumera det i örtte (3 till 4 dagliga örtteer). Av alla eteriska oljor är eterisk lavendelolja också en av de bästa för lindra nervös spänning. Du kan använda den i diffusion eller lägga två droppar på din kudde. Kom också ihåg att späda den i en olja för att utföra en avslappnande massage eller i salt för att tillsätta den i badvattnet.

2) Hagtorn

hagtorn
Krediter: Longree / Pixabay

Dess lugnande egenskaper hjälper till reglera hjärtfrekvensen utan dåsighet. Detta hjälper till att lugna manifestationerna och symtomen på stress: nervositet, irritabilitet, hjärtklappning… Du kan konsumera dess kronblad som en infusion (3 infusioner per dag).

3) Linden

basswood
Kredit: Pixabay/Szjeno09190

Dess infusion är lugnande och kramplösande, vilket minskar ångest, sömnlöshet och nervös trötthet. Förutom att dricka det, kan du även lägga det till ditt badvatten. Gör en infusion i en liter vatten för att sedan lägga till vattnet. Detta örtbad lindrar stress, irritabilitet och hyperaktivitet.

4) Citronmeliss

citronmeliss iste
Medverkande: Pixabay/Seagul

Citronmeliss är en av de mest mångsidiga växterna, eftersom dess många fördelar gör att den inte bara kan lindra matsmältningsstörningar utan också övervinna stress, sömnstörningar och nervösa störningar. Det är verkligen en utmärkt antioxidant med naturliga anxiolytiska och lugnande egenskaper för att försiktigt reglera nervsystemet. Dess egenskaper gör det också möjligt för den att lugna utbrott av herpes labialis (munsår) vars utseende gynnas av stress. Det är därför lämpligt att konsumera 3 örtteer om dagen i 2 till 3 veckor. Denna växt finns också i form av kapslar som ska konsumeras 2 till 3 gånger om dagen.

Bra att veta : Vid utmattning och stress kan man också använda dess eteriska olja för att lindra spänningar. Den används externt, utspädd i vegetabilisk olja för att massera din solar plexus!

5) Valeriana

infusion valeriane
Krediter: Solstizia / iStock

Det är en av de mest kända botemedelsväxterna för att bekämpa stress. Valeriana är verkligen en naturligt lugnande medel som hjälper till att bekämpa nervositet, agitation, mentalt idisslande och associerade sömnstörningar utan att framkalla en känsla av dåsighet. Som en del av ett försök attrökavvänjning, det är också väldigt populärt. Det gör det möjligt att minska känslan av nervositet som är inneboende i rökavvänjning. För att göra detta finns infusion av valerianarot som kommer att främja en lugnare sömn. Kvällskapslar och modertinktur av valeriana (40 droppar två gånger om dagen är också ett alternativ).

6) Och ginseng panax

ginseng
Kredit: markroad1230 / Pixabay

Denna växt är förknippad med vitalitet och immunförsvar. Och om ginseng förekommer i denna lista över växter mot stress, är det för att det har fördelen av bekämpa ångest och sömnlöshet samtidigt som du får tillbaka din energi. Det reglerar faktiskt produktionen av kortisol, stresshormonet. I allmänhet konsumeras det i form av ampuller eller kapslar. Konsumera mellan 200 och 1000 mg per dag helst på morgonen. Gör en kur i 3 veckor och överstig framför allt aldrig 2 månader i följd av intag.

7) Humle

humle bland växter mot stress
Kredit: Pixabay/Fynnarium

Infusionen av humle ger lugn, stillhet och vilsam sömn. Det räcker att konsumera det före måltiden för att dra nytta av dess lugnande och lugnande effekter. För att göra detta, infundera helt enkelt 30 g humlekottar i 1 liter kokande vatten i 10 minuter!

Andra växter kända för att bättre hantera kronisk stress:

-Svart te och grönt te
-Kamomill
-Apelsinblomma
-Mejram
-St. johannesört
– Passiflora
-Vallmo

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *