7 saker förbjudna med hydroalkoholisk gel

Som en del av kampen mot spridningen av coronavirusepidemin har fransmännen återupptäckt vikten av vissa grundläggande hygiengester. I tider av hälsokris är den bakteriedödande, svampdödande och virusdödande handdesinfektionsgelen utan sköljning väsentlig. Vi får inte försumma dess användning eller riktig handtvätt. Men felaktig användning kan förhindra att produkten är mycket effektiv, eller till och med vara skadlig. Visste du till exempel att det är ineffektivt att använda vattenalkohollösning för att desinficera hushållsytor? Här är de saker som inte ska göras med hydroalkoholisk gel för att dra nytta av en bättre användning för god handhygien.

1) Applicera inte gelen väl

Så att hydro-alkoholisk gel penetrerar korrekt, är det nödvändigt att gnugga händerna väl under minst 20 sekunder, den tid som händerna torkar. Detta gör det möjligt att ha rena händer av med alla bakterier som är ansvariga för eventuell kontaminering av händerna.

handvårdsolja
Krediter: Flickr/Cushyspa

2) Desinficera endast en del av händerna

Att bara applicera det på handflatorna räcker inte för att rengöra händerna. Det måste också appliceras på baksidan av händerna, på varje finger och mellan fingrarna också. Insistera väl på dina naglar så att gelen täcker hela ytan på dina händer.

Krediter: iStock

3) Använd endast hydroalkoholisk gel för handrengöring

Den hydroalkoholiska gelen används i tider då du inte kan tvätta händerna. Den ersätter därför absolut inte handtvätt, men tillåter desinficera händerna tiden för en resa. Det är därför viktigt att tvätta händerna väl med tvål och vatten så snart vi har möjlighet.

tvätta händerna hygien virus bakterier sjukdomar
Krediter: gentle07 / Pixabay

4) Använd gel på våta händer

Förening alkoholden hydroalkoholhaltiga gelen är mycket mindre effektiv på våta händer, eftersom det uppgår till späd ut gelämnet. Det är därför absolut nödvändigt att ha torra händer för att gelen ska verka effektivt.

ISTOCK/AMKEYBUSINESSIMAGES

5) Använd utgången hydroalkoholisk gel

Eh ja! även den hydroalkoholiska gelén har en utgångsdatum. Från tre månader från första användningen blir gelén mycket mindre effektiv. Det måste därför användas före det datum som anges på flaskan.

Kredit: Pixabay/Tiburi

6) Utsätt dig för solen

Det faktum att utsätta sig för solen efter att sätta gel går direkt torka ut huden. I själva verket är huden redan skadad avsevärt när vi lägger en alkoholbaserad lösning, som är uttorkande och irriterande precis som de parfymer eller eteriska oljor de innehåller. Tillsammans med själva solens hårda strålar kommer detta att förvärra händernas tillstånd. Kombinationen av sol/desinfektionsgel kan i slutändan orsaka mörkare hud, irritation och brännskador.

vitamin D solskensvitamin
Kredit: Health.mil

7) Gnugga ögonen

hydroalkoholisk gel innebär stora risker för vue. Du måste därför vara försiktig så att du inte gnuggar ögonen direkt efter påslagning gel.

Krediter: iStock

Naturligtvis förblir alla dessa tips giltiga under gastro- eller influensavirusepidemier samt för att undvika nosokomiala infektioner kopplade till patogena bakterier på sjukhus.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *