Allt du behöver veta om ricinolja och 8 användningsområden du bör veta

Ricinolja blir alltmer känd och används av allmänheten. Det är lätt att hitta i alla stormarknader, ekologiska butiker och paraapotek. Det har ryktet om att kämpa mot håravfall och främja hårväxt. De andra användningsområdena för ricinolja är dock mycket mindre kända. Dess många egenskaper gör dock denna naturliga produkt viktig i en skönhetsrutin och i vardagen. Och det finns ingen anledning att bara ditt hår gynnas! Här är de bästa användningsområdena för ricinolja för att utnyttja din oljeflaska.

1) Klassisk användning av ricinolja för hår- och ögonfransväxt

kvinna långt vågigt hår leende
Krediter: iStock

Den har sina många fördelar att tacka för sin rikedom av vitamin E, mineraler och essentiella fettsyror. Den är därför utmärkt för ger näring, stärker och lyser skadat, skört och skört hår. Den kan även användas mot håravfall och för att främja hårväxt eller göra en kur så att de faller mindre under ett säsongsskifte. I det här fallet späds denna mycket trögflytande vegetabiliska olja med mer flytande vegetabiliska oljor för enklare applicering (olivolja, avokadoolja, jojobaolja, kokosolja, sötmandelolja, etc.). Låt sedan detta speciella återväxtoljebad vara på i en timme innan du fortsätter med schampot. Kan även massera in några droppar i skadade kluvna toppar.

Dess näringsämnen hjälper också ögonfransar och ögonbryn att växa. Du kan sedan applicera en liten droppe med en ren mascaraborste.

2) Mot små sår, ärr och bristningar

bristningar graviditet vikt
Krediter: iStock

Vi vet lite om det, men det har sin plats i det lilla familjeapoteket! Tack vare dess antimikrobiella egenskaper kan den användas för desinficera små ytliga sår (snitt, repor, repor etc.). Det kan också appliceras för att lindra en solbränna eller lindra klåda. Dessutom kommer en daglig applicering fram till penetration med en lång massage också att tillåta ta bort liktornar och förhårdnader samt vårtor händer eller fötter. Slutligen är dess regenererande effekter särskilt användbara för minska ärr och bristningar. Tveka inte att massera den dagligen för ett otroligt resultat!

3) Mot rynkor, mörka fläckar och finnar

bruna fläckar pigmentfläckar ålderdom
Krediter: iStock

Användningen av ricinolja i ansiktet gör det möjligt att radera många små komplex som man kan ha. Till exempel, att applicera olja dagligen gör det möjligt att sudda ut pigmentfläckar relaterade till åldrande eller solexponering. Du kan också massera en liten mängd runt ögonen (undvika ögonen) för att fördröja uppkomsten av rynkor och lugna och försköna svullna, trötta ögon. Detta kommer att lysa upp utseendet och dämpa ögonen. Slutligen kan du massera det på finnarna innan du går och lägger dig för att eliminera dem. Det är i synnerhet mycket fördelaktigt för cystisk akne, men också för att bli av med miliumkorn. Denna olja gör det möjligt att minska inflammation och bekämpa bakterierna vid uppkomsten av brister. Läkningen av finnar går då snabbare!

4) Användning av ricinolja mot smärta

kramp i benen
Krediter: iStock

Först och främst hon lugnar magsmärtor (uppblåsthet, förstoppning, mensvärk, etc.). Det hjälper också till lindra led- och muskelvärk (reumatism, artrit, värk i kroppen, ömma muskler etc.). På magen kan den användas genom massage innan du applicerar en varmvattenflaska ovanpå. Till fogarna kan den användas ren eller y tillsätt gurkmeja eller cayennepeppar för att göra en pasta. Bara massera väl och låt agera. Och dessutom kan du applicera den hur mycket du vill: den är utmärkt för huden!

5) En olja för ömtåliga naglar och spruckna läppar

spruckna läppar
Krediter: iStock

Bland dess många användningsområden hjälper även ricinolja till skydda, stärka och stärka sköra och skadade naglar. Det hjälper därför att växa friska och starka naglar snabbare, och det läker nagelbanden! Det kan också hjälpa till att bekämpa svamparna som orsakar nagelsvamp när de appliceras dagligen. Dessutom toppar dess effektivitet posten för många kommersiella läppbalsam. I fall att nariga och ömma läppar, det är ett utmärkt botemedel att ha! Undvik dock att slicka dina läppar, dess smak är inte särskilt trevlig…

6) Mot mullvadar

trädgårdsmullvad
Kredit: Pixabay/Beeki

Castor är en mycket giftig och avvisande växt för mullvadar. Detta är anledningen till att många trädgårdsmästare gillar att plantera den i sin trädgård eller sprida ricinkaka i underjordiska gallerier. Du kan också helt enkelt blanda 100 ml ricinolja med ca 5 liter vatten. Allt du behöver göra är att hälla det i hålen för att skrämma bort mullvadar!

7) För att ta bort hudtaggar

acrochordon
Krediter: Grook Da Oger / Wikimedia Commons

Hudtaggar eller bröstvårtor är små utväxter i armhålorna, nacken, ljumsken eller under brösten. Även om de är godartade och smärtfria, är de fula och obehagliga. Lyckligtvis, a daglig tillämpning ricinolja tar bort dem. Du kan också blanda det med bakpulver. Kombinationen av de två tjock pasta appliceras tre gånger om dagen lokalt med en bomullspinne kommer att ta bort tillväxten. (Täck gärna med ett bandage för natten!) Redan om två veckor kommer du att se en tydlig skillnad!

8) Ett naturligt myggmedel

myggbett
Krediter: iStock

Här räcker det med att hälla lite olja i en kopp för att hålla myggor och flugor borta!

Ska det användas som laxermedel mot förstoppning?

Vissa människor konsumerar en sked ricinolja för att lindra förstoppning. Om detta botemedel är mycket effektivt avråder vi från det, eftersom dess snabba laxerande verkan kan leda till svår diarré!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *