Barnvakt: 3 tips för att välja rätt barnvakt för dina barn

Kommer du hem sent från jobbet eller vill du kunna åka på romantiska utflykter? För föräldrarna börjar sedan pusslet för att få barnen omhändertagna i deras frånvaro. Faktum är att inte alla kan lita på att sina nära och kära håller barnen på tårna. När det gäller dagisutflykter kan dina krav ibland hindra dig från att tillhandahålla dem. Därför kan frågan om att anlita en barnvakt dyka upp, särskilt när läsåret börjar närma sig. Att lämna sina barn till vem som helst efter skolan är dock uteslutet! För att välja rätt barnvakt kommer här några tips.

1) Gå igenom annonser eller en specialiserad webbplats för att hitta en barnflicka?

Varje förälder ska göra det som är bäst för dem. När dina vänner själva har barn kan de ibland peka dig på den sällsynta pärlan. Detta tillåter attbli lugnad att veta att dina nära och kära litar på personen i fråga. Tänk också på personalen på skoldaghemmet eller fritidshemmet som kan vara till goda råd. Förutom mun till mun finns det också den gamla metoden: annonsera hos kvartershandlare, i tidningar eller på internet. Om du väljer detta ganska tidskrävande alternativ, kom ihåg att tydligt definiera dina förväntningar från början med ett exakt tillkännagivande.

barnflicka systrar läxa barnvakt
Krediter: iStock

Slutligen är det sista alternativet att gå igenom en barnpassningssida. Den här typen av sajter gör det enkelt att komma i kontakt med en statligt godkänd barnskötare, akademiker i tidiga barndomar, en föräldraassistent, en vårdgivare i hemmet (eller hemskötare) eller en au pair. . Beroende på vad dessa webbplatser erbjuder, kan det erbjuda säkerhet, eftersom de kontrollera ofta referenserna för de personer de hänvisar till (examensbevis, CV, brottsregister etc.). Vissa ger till och med personalutbildning. Du kan sedan hyra den själv eller gå via byrån för att anställa och försäkra den, vilket gör att du kan befria dig från administrativt pappersarbete. Men beroende på tjänsten kan detta vara dyrare.

2) Vilka kvalifikationer ska en barnvakt be om?

Att ställa frågor om de mänskliga egenskaper som förväntas av din barnvakt är en sak. Men om du inte anställer personal som är utbildad för att göra det kanske du inte vet vilka kvalifikationer du kan förvänta dig. Man måste komma ihåg att personen aldrig kommer att bli perfekt. Så var noga med att inte vara för krävande! Däremot om personen har redan haft andra erfarenheter, kommer detta att vara en fördel, särskilt för vård av ett mycket litet barn eller flera barn. Ja, hon kommer förmodligen redan att ha några reflexer och en känsla av ansvar. Dessutom innehavare av en Bafa eller en Bafd har erfarenhet av handledning av barn och ungdomar. Oroliga föräldrar kan också fråga om hans behärskning av första hjälpen-gester eller en möjlig utbildning inom den tidiga barndomssektorn.

substantiv barnvakt
Krediter: iStock

3) Gör en intervju med familjen

Det är det bästa sättet att vet om strömmen flyter, speciellt med ditt barn! Detta kommer att berätta om deras interaktioner går bra och om personen är intresserad av ditt barns smak och karaktär samt reglerna i huset. Detta är också ett tillfälle att ställa praktiska frågor till honom (”Vad gör du om mitt barn kvävs?” osv.) eller att be honom byta blöja till exempel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *