De 10 eteriska oljorna och deras fördelar!

Aromaterapi är en mycket modern alternativ medicin. Det finns dock en mängd eteriska oljor med en mängd olika medicinska egenskaper att ta hand om dig själv. Det är därför inte alltid lätt att hitta rätt! Här är några eteriska oljor du absolut behöver känna till och deras egenskaper. Att ha på ditt apotek!

1) Teträdet eller teträdet

Tea tree eterisk olja är välkänt för att lösa hudproblem, speciellt finnar. Det har också antivirala, antiinflammatoriska, toniska och till och med svampdödande egenskaper. Du kan applicera det på din hudanvända den i inandning eller genom internt sätt : allt beror på vilken handling du vill ha! Det ger därför flera fördelar och det är en mycket effektiv olja. För ganska svår akne, applicera den på de drabbade områdena 1-2 gånger om dagen. Detta kommer att torka ut fläckar och minska akne avsevärt.

tea tree eterisk olja
Glamrs kanal YouTube-skärmdump

2) Basilika

De basilika är också en antiinflammatorisk är antiviral. Dessutom lugnar det nervsystemet och lindrar magsmärtor och magsmärtor. Det är därför en mycket effektiv olja när vi är uppblåsta. Ta bara några droppar för att lugna illamående eller till och med uppblåsthet.

basilika eterisk olja
Krediter: iStock

3) Lavendel, drottningen av eteriska oljor

lavendelolja är ett kramplösande medel. Det betyder att det slappnar av musklerna. Dessutom har den egenskaper antiseptika, men också lugnande och antiinflammatoriska. Det är också ett bra sätt att lösa hudproblem som eksem där den ärr. Den appliceras därför i allmänhet direkt på hudproblem. Används mot nervösa störningar, det hjälper till slappna av i kroppen. Dess lugnande och helande effekter är därför viktiga och effektiva.

Krediter: iStock

4) L’eucalyptus radiata

Utöver att vara antivirala medel och antibakteriell, det avsväller luftvägarna. Det är särskilt effektivt när vi lider d’allergier. Faktum är att eftersom det främjar andning, detta kommer att hjälpa till att lugna våra allergier och att andas bättre. Det är en mycket bra eterisk olja, speciellt att bekämpa kallt på vintern. Precis som med ravintsara eterisk olja, om vi upplever en nedgång i energi, kommer det att öka oss och stärka våra immunförsvar för att fånga mindre sjukdomar under vinterperioder. Liten bonus: det stöter bort insekter.

5) Pepparmynta

Eterisk pepparmyntaolja är mycket användbart för matsmältning. Det är också effektivt för att bekämpa yrsel, illamående eller till och med för en nästäppt. Dessutom är det smärtstillande. Vid bältros eller herpes minskar det avsevärt klåda. När du har huvudvärk, du trycker applicera några droppar på din panna för att lindra smärtan. Dessutom, för att fräscha upp ett rum, är denna eteriska olja viktig. Den har därför en olika förmåner.

pepparmynta eterisk olja
Krediter: iStock

6) Le niaouli

Det är en bra antibakteriell och antivirus. Denna anläggning gör det också möjligt att dämpa klåda. Det är särskilt vanligt att använda niaouli när vi har tunga ben. I massage eller i badet räcker det att lägga droppar eterisk olja för att lugna oss.

Krediter: iStock

7) Och palmarosa

Det används traditionellt för hudåkommor och urogenital. Det är också ett bra sätt att behandla svampinfektioner och nasofaryngit. Det är också ett mycket bra afrodisiakum. Och slutligen, det kompletterar mycket väl hem hudvård. För att torka upp finnar och behandla acnepalmarosaolja är mycket effektiv.

finnar eterisk olja
YouTube-skärmdumpar av Cicily Boones kanal – Redigering: Tipsdegrandmere.net

8) Ylang-Ylang

Det är en mycket bra hjärtat lugnar. Så dessutom minskar det stressen avsevärt och påverkar moralen. Det är också en mycket bra tonic för huden. Så dess huvudsakliga egenskap är att lugna sinnet och kroppen, för att blidka. Den kan även användas i hemvård för torrt och skadat hår.

Krediter: StockSnap / Pixabay

9) Citron

Denna olja är mycket återställande för trasiga naglar för att stärka dem. Dessutom är det en tonic, dynamisk och renande behandling för huden. På nivån för hälsadet gör det möjligt att tunna ut blodet för att få en bättre omlopp. Det hjälper också att kämpa mot illamående (även hos gravida) eller för att reglera ämnesomsättningen. Äntligen kan man prestera massage med citronolja, eftersom det är en mycket god bantning. Den eteriska oljan av citron kan även användas i köket smak dess rätter, såsom kakor eller skaldjur.

eterisk citronolja bland fotosensibiliserande eteriska oljor
Medverkande: Pexels/Amber Faust

10) Rose Geranium

Det är först och främst en mycket bra tonic, och hudreparatör. När det gäller hälsofördelar hjälper det till att lösa problem som svampinfektioner och ärr. Det främjar också assimileringen av socker och stärkelse. Dessutom, som eterisk olja av citroneukalyptus, hjälper eterisk olja av geranium för att avvärja myggor.

myggbett
Krediter: iStock

Gravida eller ammande kvinnor, små barn … fråga alltid om försiktighetsåtgärder för användning och användningen av eteriska oljor. Vissa används inte i diffusion eller måste spädas ut i vegetabiliska oljor före användning till exempel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *