De 12 bästa livsmedel för att förebygga och bekämpa celluliter

Encrusted celluliter berör inte bara överviktiga människor! Med åren slappnar huden av och vår stillasittande livsstil främjar installationen av apelsinskal. Bristen på fysisk träning, venös insufficiens (gynnar också vätskeansamling och tunga ben) såsom en ohälsosam livsstil (alkohol, stress, etc.) och hormonella eller inflammatoriska obalanser gör resten. Och naturligtvis spelar kosten en nyckelroll i ackumuleringen av subkutan fettvävnad. Vi vet till exempel att överskott av salt, mättade fetter och raffinerat socker (särskilt som finns i industriella bearbetade livsmedel) är mycket dåliga. Men tvärtom, vilka livsmedel ska man vända sig till för att förebygga och bekämpa celluliter? Här är en liten lista över mat mot celluliter!

1) Vatten, vatten, vatten

drick vatten förbli hydrerad glas vatten
Krediter: Flickr/Aqua Mechanical

Omöjligt att ge sig in på en lista över livsmedel mot celluliter utan att nämna det! Alla vet att man måste dricka vatten, men få människor håller sig faktiskt till det och ersätter det med sockerdrycker. Men att dricka under dagen tillåtereliminering av toxiner et främjar lymfdränage. I sig självt tillåter inte vatten ensamt eliminering av celluliter, särskilt när det gäller feta eller fibrösa celluliter. Icke desto mindre, när det gäller vattenhaltiga celluliter blandade med vattenretention, är detta den viktigaste gesten. Och det är fortfarande en god vana att ta till sig för att bli av med det mer effektivt, oavsett typ av celluliter.

2) Grönt te

grönt te
Tack: iStock/4Kodiak

Antioxidant, urindrivande och bantande, det hjälper till begränsa assimileringen av fett i kroppen och vattenretention. Genom att göra det kommer den också att bekämpa celluliter och verka förebyggande på fettceller! Dessutom har det effekten att påskynda ämnesomsättningen. För att göra detta, tveka inte att konsumera det två gånger om dagen utanför måltiderna.

3) Exotiska frukter bland anti-celluliter livsmedel

papaya
Krediter: PxHere

Frukter från andra håll har ingen motsvarighet till att jaga förgropar. Ta papaya och ananas: de är båda frukter antiinflammatorisk och rik på C-vitamin. Men denna antioxidant hjälper till att bränna fett och bevara dess kollagenkapital. Detta säkerställer en fast och tonad hud. De innehåller också bantningsenzymer som slåss mot sadelväskor. Det finns papain (som verkar positivt på hudens kollagen) respektive bromelain (en fettätare). Ändå är dessa aktiva ingredienser mindre närvarande i frukterna och fler i stjälkarna. För att dra nytta av detta, ta kosttillskott utanför måltiderna. Dessa kapslar kommer att ha en mycket effektiv anticelluliteffekt.

4) Lök

lök
Kredit: Pixabay/Jill111

Ska vi offra andan för att få celluliterna på låren, höfterna, skinkorna och armarna att försvinna? Det verkar så! Faktum är att löken har en effekt dränerande, urindrivande och avgiftande. Samtidigt som det hjälper kroppen att eliminera gifter, hjälper det också till att sänka blodsockernivåerna. Med sin kusin vitlök kommer den också att ge dig fördelen av dess vasodilaterande egenskaper. Detta förbättrar blodcirkulationen och dränerar kroppen för att förhindra ansamling av fett i groparna.

5) Bananer

bananer
Krediter: Pixabay / HypnoArt

Förvånad över att se den bland de bästa matarna mot celluliter? Det är dock inte nödvändigt! Det finns faktiskt en hög dos av kalium och zink. Dessa element främjar väl fungerande vävnader såväl som fri blod- och lymfcirkulation. Detta gör det därför möjligt att snabbt sätta stopp för vätskeretention genom att optimera syresättningen av kroppen. Dessutom motverkar det effekterna av natrium i vår kost, som är mycket rik på det. Bananen minskar inflammation och begränsar uppkomsten av nya cellulitknölar.

6) Citrusfrukter: viktiga livsmedel mot celluliter

citrus grapefrukt citron
Krediter: Free-Photos / Pixabay

Som förklarats tidigare är C-vitaminet som finns i citrusfrukter en ökända fettförbrännare och anti-celluliter. Det tillåter god vävnadsdränering och vätskecirkulation av vätskor samtidigt som den befriar kroppen från gifter. Citron är ett bra exempel med sina kraftfulla avgiftande effekter. Det är dock inte ensamt, eftersom pomelo eller grapefrukt, låg i kalorier, minskar bildningen av fettavlagringar i vävnaderna. Kom dock ihåg att andra livsmedel är rika på C-vitamin, och ibland mer än citrusfrukter! Persilja (vätskedrivande, renare och avgiftande) och grön, röd eller gul paprika (vätskedrivande och tonic) är andra utmärkta förebyggande medel i denna kategori.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *