De eteriska oljorna att veta för att bekämpa alla insekter

På sommaren invaderar insekter oss, oavsett om det är i vår trädgård eller hemma. Vi vet inte hur vi ska hålla dem borta och behandla dem. Ändå kan användningen av en eterisk olja i diffusion eller spray vara mycket effektiv beroende på fallet, oavsett om det är ett naturligt repellent eller insekticid. Så här är de eteriska oljorna att välja för att bekämpa skadliga insekter och kvalster.

1) Myran, larven, psylliderna och spindlarna

Vi använder den eteriska oljan av peppar mynta et grönmynta att eliminera alla dessa insekter.

husmyror
Krediter: 7854 / Pixabay

2) Bladlöss

Det finns många lösningar för att få dem att läcka utan kemikalier. Först och främst finns det fortfarande pepparmynta och grönmynta. Men det finns också den eteriska oljan av cederträ och fänkål att bekämpa bladlöss.

Kredit: Pixabay/Hans

3) Skalbagge

Att bekämpa skalbaggeanvänd eterisk olja av pepparmynta eller eterisk olja av timjan.

Krediter: Strecosa / Pixabay

4) Loppor

Mot lopporanvänd eterisk olja av spik lavendel och eterisk olja av citrongräs. Pepparmynta och grönmynta är fortfarande användbara, även för loppor. Observera att eteriska oljor är farliga för katter.

lavendel eterisk olja
Medverkande: Pexels/Amber Faust

5) Flugor

DE flugor är mycket frekventa och obehagliga flygande insekter så fort det fina vädret återvänder. Använd eterisk olja av lavendel, eterisk olja av rosmarineterisk olja av salvia eller pepparmynta eterisk olja för att eliminera dem. Och som blomman i en planter, den eteriska oljan av ros pelargon eller av basilika är också perfekta för att stöta bort insekter och skrämma bort flugor.

Krediter: iStock

6) Midges

För oönskade knottvälj grönmynta eller eterisk olja av patschuli.

Kredit: Pixabay/Skeeze

7) Löss

Det är barnens husdjur (och föräldrarna så fort läsåret börjar!). Föredrar olja av peppar mynta eller grönmynta för att utrota dessa små bestar. Den eteriska oljan av ceder är också ett bra sätt att eliminera löss. Kom ihåg att späda dina eteriska oljor i vegetabilisk olja innan applicering. Vegetabilisk olja (kokosolja, etc.) kommer att kväva löss och nits.

Krediter: Pixnio

8) Myggor

Dessa bitande insekter invaderar oss på sommaren, och vi letar förgäves efter hur vi kan eliminera dem. För att kontrollera myggor, ta citrongräs eller till och med lavendel, för att stöta bort dem. Annars kan du stöta bort myggor med eterisk citroneukalyptusolja och dess mycket kraftfulla avstötande effekt på i synnerhet dessa bitande insekter!

myggbett
Krediter: iStock

9) Mal

De gör hål i våra kläder, och vi har svårt att få bort dem. Det finns flera lösningar för detta. DE cederfänkål, lavendel, peppar mynta eller grönmynta är effektiva för att eliminera kvalster.

klädfjärilar
Medverkande: Flickr/Patrick Clement

10) Snigeln

Mot sniglardu kan använda eterisk olja av cederträ, eterisk olja av fänkål eller till och med eterisk olja av stift för att effektivt stöta bort dessa djur.

Krediter: Michel_van_der_Vegt / Pixabay

11) Sniglar

De inträffar i oktober, under perioden med kraftiga regn. DE sniglar kan avlägsnas från plantager med eterisk olja av cedereterisk tallolja eller eterisk patchouliolja.

escargot
Kredit: Pixabay/JosepMonter

12) Fästingar

DE fästingar eliminera med eterisk olja av lavendel, eterisk olja av citrongräseterisk salviaolja eller eterisk timjanolja.

citronella citron
Krediter: Pixabay/Yuelanliu

Alla dessa goda dofter för att jaga insekter kanske kan rädda dig lite insektsbett och klåda!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *