Den enkla, men ofelbara tekniken för att rengöra en tyg- eller mikrofibersoffa

Skrubbning, rengöring, sköljning, damning, luktborttagning… alla dessa uppgifter kan vara mer tråkiga när man tar itu med klädsel, vilket är svårare. När det kommer till rengöring av tyget eller mikrofibersoffan behöver du inte nödvändigtvis kunna tekniken. Mellan de dåliga lukterna som impregneras på kuddarna och fläckarna väntar ett stort jobb med rengöring och fläckborttagning. Vi har redan berättat hur du schamponerar det, så här får du det rent med en annan bra teknik utan att använda vatten, utan att skada det… och utan att bryta huvudet!

Kontrollera alltid om din soffa är avtagbar. Således kan överdragen gå till tvättmaskinen för att ta bort smuts. Knepet nedan kommer dock fortfarande att vara praktiskt för smuts på trimmen.

Vad behövs:

  • En dammsugare (om möjligt med en borste för att skrubba bättre)
  • bakpulver
  • En borste

Stegen för att rengöra din soffa:

1) Strö först din bakpulver generöst på din soffa. Glöm inte armstöden !

2) Sedan måste man borsta soffan för att bättre tränga in i pulvret i textilens fibrer. Detta kommer att möjliggöra bättre absorbera lukter och fräscha upp tyget.

3) Låt det fungera Hela natten lång om du kan. Om du har husdjur och är rädd för att de ska få puder överallt (eller bara inte har tålamod att vänta så länge), låt det sitta i minst en timme.

4) Slutligen, dammsug din soffa för att suga upp allt pulver.

Användningen av bikarbonat har flera fördelar: det deodoriserar fibrerna när de rengörs. Dessutom kommer det återuppliva färgerna ta bort missfärgningen i samband med damm.

tyg soffa
Krediter: Pxhere

Några tips: hur rengör man en fläck på sin soffa eller fåtöljer?

Om fläcken är rinnig, använd pappershandduk. Sedan för att undvika en gloria, använd en trasa indränkt i fläckborttagningsmedel för att dutta på fläckarna från utsidan och inåt på det fläckiga området. För att ta bort fläckar, låt verka innan du sköljer med en ren trasa. Låt det sedan torka. Fläckborttagningsmedel nivå, använd citronsaft, raklödder, tvålvatten (diskmedel, Marseille tvål, svart tvål eller oxgall tvål), hushållsprit eller vit vinäger. Sodakristaller utspädda i ljummet vatten kommer att vara lämpliga för feta fläckar. När det gäller väteperoxid är det mycket effektivt på vitt. I samtliga fall, testa på ett oansenligt hörn av soffan.

För att ta reda på hur man rengör en läder- eller läderimitationssoffa, hitta ett bra tips för att rengöra den och återställa dess ursprungliga färg. Ofta börjar mormor använda rengöringsmjölk igen!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *