Djur och åksjuka: 5 tips för en lugn resa

Det är dags att ge sig av, men mellan hunden som inte vill sätta sig i bilen och katten som ger sig in i en lång konsert med jamar bara genom att lägga märke till tåget, börjar vi frukta resan. Det måste sägas att precis som människor kan våra hundar, katter och NAC:er vara sjuka i bilen, tåget eller flyget. Det är också många obehagliga ljud och plötsliga rörelser, för att inte tala om att du själv är stressad av resan och de känner av det. Kort sagt, husdjur drabbas också av åksjuka. Här är några tips och naturliga botemedel för att hjälpa din håriga passagerare att hantera dessa olägenheter och lindra dem under resan.

Några tecken på att dina husdjur lider av åksjuka:

– Ditt husdjur är påtagligt stressat, upprört eller tvärtom apatiskt. Han känner synbart obehag under bilresor.
– Stönningarna, jamaren eller skällen är kontinuerliga. Katten visar tecken på aggression relaterade till dess ångest.
-Det finns hypersalivation (salivation är ett tecken på illamående), illamående och kräkningar
-Han tenderar att flåsa eller skaka mycket under resan

ledsen hund
Medverkande: Pixabay/AlexFragoso

1) Det första steget: villkora det och vänja dig vid det!

Mycket ofta får ditt husdjur inte plats i bilen än att gå till veterinären. Det är därför svårt för honom att överväga resan lugnt under dessa förhållanden. Det är därför han borde vara van vid att spendera tid i bilen från en tidig ålder. Föreställ dig hans stress om han bara upptäckte bilen när han var 3 år! Det kan bara innebära att regelbundet tillbringa några minuter i kabinen tillsammans. Ta dig tid att lugna och lugna honom. Tänk annars gå på promenader för att dekonditionera den. Bilen blir synonymt med promenader och inte längre med läkarbesök.

2) Bra reflexer vid åksjuka hos djur:

-Förbered en transportbur eller en bekväm korg. Ordna raster så att han kan sträcka på benen och öppna fönstren för att få in frisk luft.
– Sprid ut syntetiska feromoner eller spraya dem på kattens plats. Annars har du påsar med lavendel i bilen för att blidka alla djuren.
– Lättare din måltid före avresa. Helst ska han inte äta något under de två föregående timmarna. Om han kräks, tänk på att få honom att dricka för att undvika uttorkning.
-Ta en provtur med din valda behandling för att se till att den är tillräckligt stark innan du reser.

katt-bil-bil-sjuka-djur
Kredit: Pikist

3) Homeopati för djur som lider av åksjuka

Mycket effektiva, homeopatiska medel har inga kontraindikationer. Det är också mycket lätt att använda, eftersom det kan spädas ut i vatten för de mest försiktiga djuren inför droger. Vi kan ge 3 granulat dagen innan, d-dagen och under resan, om möjligt varje timme under resan om fångsten inte stressar djuret. Cocculine som ges till barn kan till exempel användas för rörelsekänsliga djur. Och det är inte det enda botemedlet!

Mot psykiska symtom:

-Gelsenium 9 CH

Mot fysiska symtom:

– Cocculus Indicus 5 CH mot åksjuka hos djur och människor
-Petroleum 5 CH eller 7 CH vid illamående, speciellt efter att ha ätit
-Tabacum 5 CH eller 7 CH, alltid mot illamående
-Borax 5 CH eller 7 CH vid hypersalivation eller känslighet för rörelser upp och ner (hav, berg, etc.)
-Colchicum autumnale 5 CH eller 7 CH för att lindra de som inte tål olje- eller bensinlukt

hundbil
Krediter: Pixabay/Free-Photos

4) Bachblommor

Det finns Bach-blommor alkoholfri speciellt framtagen för djur. För oroliga djur kan du ge 4 droppar Rescue Pets dagen innan resan, eller till och med två dagar innan för de mest stressade. Förnya sedan mellan 4 till 6 gånger om dagen under resan.

5) Fytoterapi till undsättning

När våra djur lider av åksjuka kan växter vara till stor hjälp. Till exempel hos hundar är passionsblomma och valeriana naturliga anxiolytika. Valeriana lindrar också matsmältningsspasmer effektivt. Detta lugnar deras magsmärtor. Katten lugnas av humle och kamomill. Citronmeliss är effektivt på alla djur, precis som ingefära. Valsedeln är idealisk för att lugna rastlöshet och nervositet. Rådfråga en veterinär för att få ett personligt recept för ditt djur.

Kom ihåg att innan du ger något till ditt djur är det absolut nödvändigt att konsultera en veterinär för att undvika farliga biverkningar. Endast han kan ge personlig rådgivning anpassad efter ditt djurs behov. Bra att veta: Ofta avråder veterinärer från lugnande tabletter. Den klassiska behandlingen är då ett antiemetikum, ett lugnande medel eller akupunktur för de svåraste fallen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *