Fakturor och månatliga betalningar: 5 enkla tips för att betala mindre

Mellan din hyra, dina olika räkningar samt de månatliga betalningarna relaterade till dina lån, inser du att dina olika avgifter väger tungt på din budget. Det är därför svårt att lägga undan pengar för att spara, att bli lugnad vid oförutsedda händelser eller större fel, eller till och med helt enkelt unna sig några små nöjen. Det finns dock många knep för att betala mindre varje månad! Att till exempel omförhandla dina kontrakt och få in konkurrensen är ofta ett bra sätt att minska utgifterna. Men enkla förändringar i dina dagliga vanor kan också göra skillnad.

1) Känn din försäkring som din egen bukkapplöpning för att undvika dubbelarbete

jobb arbetsdator
Krediter: Pexels

Många fransmän är översäkra. Det brukar vi faktiskt teckna den försäkring som vi erbjuds med råge : skolförsäkring, utlandsresor, brott eller stöld av en mobiltelefon… Vi känner oss mer skyddade. Låt oss ändå ta exemplet med en utlandsvistelse. Vissa garantier (avbokning, förlust av bagage, hemtransport i händelse av en olycka etc.) kan redan täckas av ditt bankkortskontrakt om du har använt det för att betala för åtminstone en del av din resa. I fallet med ett förstklassigt kort kan detta skydd till och med sträcka sig till dina nära och kära! När det gäller skolförsäkring kan det visa sig värdelös om ditt multiriskboendekontrakt redan innehåller “civilrättsligt ansvar”, “enskild olycka” eller “livsolycksskydd”. Så ta dig tid att läs noga igenom villkoren för din försäkring bostad, bil eller bankkort innan du prenumererar på något.

2) Telefoni och internet: föredrar gratistjänster

mobiltelefon
Krediter: Piqsels

För att hålla kontakten med dina nära och kära över hela världen behöver du inte prenumerera på specialerbjudanden med en operatör. Nyckeln är atthar bara en internetanslutning eller wifi-nätverk för att ansluta på ditt hotell eller en offentlig plats! Oavsett om det är genom Whatsapp, FaceTime, Skype eller tillägg som är kopplade till din e-postadress (Google Talk, Outlook, Yahoo! Messenger, etc.), kan du prata skriftligt eller med rösten med dina nära och kära utan att föra fram några extra kostnader ! Det räcker att de också är registrerade på sajten eller att de även laddar ner den aktuella applikationen.

3) Byt energileverantör för att betala mindre

värmekostnader radiator
Krediter: iStock

EDF producerar den billigaste elen på marknaden. Alternativa leverantörer som erbjuder fler gratispriser kämpar också för att bli bättre. Detsamma gäller dock inte för ett gasabonnemang. För ett hem med gasuppvärmning kan det faktiskt sparas upp till 12 % genom att konsultera de olika gasavtalen på marknaden och byta leverantör jämfört med en GDF-räkning. Om din nya leverantör inte håller vad de lovar kan du också enkelt återgå till reglerade tariffer på enkel begäran och utan dröjsmål tack vare den så kallade Nome-lagen från 2010.

4) Vatten- och elräkningar: anta goda dagliga vanor för att betala mindre

ampull
Krediter: Pixabay/Thamyuanyuan

Det kanske inte verkar så mycket, men att ta till sig några goda vanor kan minska elförbrukningen med cirka 20 % och vattenförbrukningen med 30 %. Dessa bra reflexer för att betala mindre inkluderar:
– Betala en prenumeration som verkligen speglar dina behov (mellan 3 till 36 kVA för elmätaren)
-Stäng av ljuset när du lämnar ett rum och lämna inte apparater i standby.
– Använd systematiskt energisnåla glödlampor för att minska upp till 75 % belysningskostnader
-Välj hushållsapparater med låg förbrukning, med ekonomiska program och halvlastprogram.
– Sänk bara värmen 1° för att spara 7 % energi.
-Vattna med regnvatten med en vattenuppsamlare.
– Ta bara duschar, inte bad.
Reparera vattenläckor mycket snabbt.

5) Gruppera dina krediter eller förhandla

spara pengar spargris
Kredit: iStock

Vi samlar ibland på oss flera månatliga betalningar kopplade till olika skulder: konsumtionslån, bolån, skatteskulder etc. Det gör att vi får flera autogiro, autogirodatum och olika räntor. Men den inlösen av krediter kan hjälpa till att balansera din budget. Detta kommer att få till följd att återbetalningstiden förlängs och den totala kostnaden för lånet ökar. Men det kommer också att minska din månatliga betalning genom att kombinera flera lån till ett med en enda ränta!

Bra att veta : Vi tänker inte så mycket på det utan funderar också på att använda delegeringen av försäkringar. Bolåneförsäkringen står för i genomsnitt 30 % av den totala kreditkostnaden. Tack vare Hamon-lagen är det ändå möjligt för dig att enkelt säga upp din låntagarförsäkring. Detta kan resultera i besparingar på upp till 40 % av kostnaden för försäkringen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *