Glass och sorbet: enkla recept på dessa sommarens måsten

Sommarsäsongen är förvisso känd för sin sol och sina stränder, men den är särskilt känd för sin värme. När de höga temperaturerna övergår i en värmebölja är det viktigt att återfukta och kyla av. Glass och sorbet blir sedan nyckelelement varje sommar. De finns i en mängd olika smaker, något som tillfredsställer alla! Här är skillnaderna mellan de olika frysta godsakerna och recepten för att göra dem utan specialutrustning. Du behöver inte ha en glassmaskin!

Egenskaperna hos sorbet och ett recept

De sorbet är en blandning av frukter, socker och vatten. Det betyder att den inte innehåller fett. Det är dock en väldigt söt produkt, så den innehåller mycket av kalorier. I 250 ml citronsorbet, till exempel, finns det cirka 160 kalorier! Det finns sorbetderivat som t.ex granitas. Dessa blandningar liknar sorbet, men är kristalliserade och ännu sötare.

Kredit: Wikimedia Commons/Menchdigital

Det finns en mängd olika sorter av sorbet med olika smaker så recepten varierar. Men det är fortfarande lätt att göra! Att göra en hemlagad sorbet, ta bara citronsaft, en äggvita, socker, vatten och valfri frukt. Vi kommer först att koka sockret och vattnet. Utöver det ska vi blanda frukten med citronsirapen och ägget. Efter det kommer vi att blanda de två blandningarna och låta vila i kylen. Sorbeten är utsökt mycket uppfriskande recept i sommar.

Glass, nödvändigt under sommarperioden

Isen har blivit en tendens genom åren, genom dess mångfald av smaker och smaker. Dessutom tillverkar vi mer och mer kl ursprungliga smaker som smurfglass, Kinder Bueno eller brownie. DE glass är sammansatta av mejeriprodukter, socker och fruktaromer. Tack vare deras mejeriprodukter tar de med sig lite kalcium. Äggglass är rikare på kalorier eftersom den innehåller äggula.

glass
Kredit: Pixabay/Silviarita

För att göra en glass, till exempel choklad, räcker det att först blanda mjölk och färsk grädde. Tillsätt sedan kakao och lägg allt i frysen. För en lättare konsistens, ta ut den ur frysen när den börjar stelna, blanda den och lägg tillbaka den i frysen. Upprepa sedan cirka tre gånger (eller mer) för att få jämnhet.

För- och nackdelar med glass och sorbet

Dessa två sommarmust-haves har många fördelar och nackdelar. Först och främst är båda rika på protein och vitaminer. Sedan är glassen rik på kalcium och sorbeten är en källa till antioxidanter.

Krediter: iStock

Båda produkterna innehåller dock mycket socker, så de innehåller mycket kalorier. Dessutom innehåller is mycket av lipider så fet. Det är också nödvändigt att kontrollera sammansättningen av glass och sorbet för att se om de innehåller tillsatser eller ens färgämnen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *