Gör en magisk gel mot akne: receptet!

Har en liten fiende hunnit peka nästippen under din sömn? Har du fått för mycket pålägg eller alkohol i helgen och du ser flera inflammatoriska röda prickar i ansiktet? Som du säkert har förstått är det här en fråga om akne finnar. Mormor erbjuder dig att prova en anti-akne gel designad med en blandning av eteriska oljor för att eliminera de små fläckarna som alla hatar! Receptet är enkelt, men väldigt effektivt för att rena huden och rensa huden utan att angripa eller torka ut huden. Det är en förändring från salicylsyra, en anti-fläck känd för aknebenägen hud, men inte nödvändigtvis kompatibel med känslig hud.

Du behöver :

– 85 ml aloe vera gel

– 10 droppar tea tree eterisk olja

– 5 droppar palmarosa eterisk olja

– 5 droppar eterisk lavendelolja

– 2 droppar eterisk eukalyptusolja

– 1 droppe eterisk pepparmyntaolja

– 2 droppar ylang-ylang eterisk olja

Hur gör man din anti-akne gel för att få vacker klar hud?

1/ Blanda försiktigt de eteriska oljorna med aloe vera gelen i en behållare. Detta steg är känsligt på grund av solubiliseringen av oljorna i en vattenlösning, så ha tålamod och uthållig.

2/ Låt lösningen vila i 3 till 4 dagar i kylen för optimalt resultat! Din behandling är då redo att användas. Förvara den på en sval, torr plats, borta från ljus.

Hur man använder ?

finnar-akne-fläckar
Krediter: iStock

Applicera denna anti-akne gel morgon och kväll på ren hud, omväxlande med andra hudvårdsprodukter som passar din hudtyp (fet hud, blandhy, normal hud och/eller känslig hud). Det ideala skulle vara att använda ett micellärt vatten eller en mild rengöringsgel före applicering. Använd sedan fuktighetskräm innan den lokala appliceringen av denna gel. Kom ihåg att återfuktning förblir ett nyckelelement, även för fet hud vars talgkörtlar är för aktiva!

Kom ihåg att komplettera din hudvårdsrutin med skonsamma skrubbar för att ta bort döda celler och hemgjorda masker för att eliminera finnar och komedoner (de berömda pormaskarna). Din hudstruktur blir slätare och överskottet av talg från kombinerad till fet hud kommer att kontrolleras bättre. Du kommer också att ha färre vidgade porer!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *