Hemlagad: Receptet på 100 % naturligt rengöringsmedel för svart tvål!

Vill du minska din användning av kemikaliebaserade tvättprodukter? I det här fallet är det hemlagade och dess ekologiska tvättmedel väsentliga! Om tvättmedlet med Marseille tvålspån och läskkristaller är mer klassiskt är det inte det enda ekologiska och ekonomiska alternativet. Vi hade också redan berättat om ett tvättrecept med murgröna eller träaska som är stora klassiker bland zero waste-älskare, precis som tvålnötter. Det finns dock andra utmärkta tvättmedel för känslig hud som textilier. Här är det miljövänliga receptet på flytande tvättmedel med svart tvål att göra hemma. Ekologiskt, biologiskt nedbrytbart och naturligt, detta hemgjorda tvättmedel är mycket effektivt för att tvätta kläder, skonsamt mot ömtåliga kläder och bra för miljön.

För att göra detta skonsamma tvättmedel behöver du:

– flytande svart tvål (om möjligt utan palmolja eller glycerin)

– varmt vatten

– bakpulver (utmärkt fläckborttagningsmedel bra för tvättmaskinen)

– eterisk olja av lavendel, lavandin, tea tree… (Valfritt: eteriska oljor är inte nödvändigtvis särskilt ekologiska för att göra ditt naturliga rengöringsmedel och det är mer hypoallergen utan)

– En burk tvättmedel

svart tvål skönhetsrengöring hushållsfläckar
Krediter: iStock

Så här gör du ditt miljövänliga tvättmedel med svart tvål:

1/ Häll 100 g av din flytande tvål i en behållare.

2/ Lägg till 1,5L kokande vatten och blanda tills du får konsistensen av en pasta.

3/ Låt svalna.

4/ När din beredning är ljummen, lägg till 1 msk bakpulver och blanda igen.

5/ Avsluta med att tillsätta cirka tio droppar eterisk olja som du väljer för att parfymera din tvätt: citron, lavendel, apelsin, aprikos, etc…

6/ Kom ihåg att skaka behållaren väl före varje användning. Hur mycket ska man lägga? För dosering, lägg motsvarande ett glas diskmedel i facket för en maskin. Utöver ditt ekologiska tvättmedel, överväg också använd ett naturligt sköljmedel. Vit vinäger är till exempel ett mycket effektivt allergenfritt sköljmedel för att skölja kläder. Och det är bra, för det är säkert redan en del av dina hushållsprodukter för underhåll av huset!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *