Hur gör man en hemmagjord naturlig deodorant?

Har naturliga kaliumalunsten svikit dig och trodde att endast kommersiella antiperspirantdeodoranter av aluminiumsalt kunde hålla överdriven svettning och dåliga lukter under kontroll? Det var utan att räkna med detta milda och mycket effektiva ekologiska deodorantrecept som hjälper dig att svettas mindre och lukta illa under dagen. Här är det revolutionerande lilla receptet för att göra din egen superhemgjorda naturliga deodorant! Utan alkohol eller ingredienser som vi inte vet om de främjar bröstcancer eller inte, respekterar den huden samtidigt som den bevarar känslan av fräschör under armhålorna utan att täppa till hudens porer eller lämna vita märken. Testa, du kommer att adoptera det!

Observera att detta recept är baserat på natriumbikarbonat. Eftersom vissa armhålor är ganska känsliga hittar du andra bakfria alternativ på vår sida.

De naturliga ingredienserna i deodoranten:

– kokosolja

— palmarosa eterisk olja, salvia eterisk olja eller tea tree olja

– bakpulver

—Valfritt: majsstärkelse (pilrot)

— en tom deodorantsticka

Hur görahans hemgjorda naturliga deodorant ?

1/ Ta en behållare och blanda 4 till 5 matskedar kokosolja med 5 till 6 droppar eterisk olja och 2 till 3 matskedar bakpulver. Om du lägger 2 skedar, tveka inte att lägga till 1 sked arrowroot som absorberar svett på lång sikt.

2/Häll preparatet i en tom deodorantstav eller i en liten smidig form (som en kakform).

3/ Ställ in i kylen tills det stelnar (i kylen eller i frysen).

naturlig-deodorant-i-stick-utan-bikarbonat
Krediter: iStock

Det är klart ! Allt du behöver göra är att applicera produkten under varje armhåla för att säkerställa fräschör under hela dagen. För att undvika irritation kan du värma materialet och applicera det på fingret.

I denna krämdeodorant, den bikarbonat används för att bekämpa kroppslukt. Eteriska oljor hjälper till reglera svettkörtlarna för att svettas mindre. Och slutligen, kokosolja förbättrar konsistensen och bekämpar bakterier som är ansvariga för dålig lukt av svett. Den idealiska kombon för en bra effektiv deodorant med noll avfall!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *