Hur man håller en bukett blommor under mycket lång tid?

För speciella tillfällen som alla hjärtans dag, för en älskads födelsedag eller mors dag eller till och med utan anledning, bara för att behaga mottagaren och visa honom ömhet, är en vacker bukett alltid mycket trevlig. Men vi vet inte hur vi ska behålla en vacker bukett med vackra färska blommor under lång tid. Rosor, tulpaner, orkidéer, liljor, pioner, eukalyptus, amaryllis, exotiska blommor etc. bleknar snabbt och det anges inte alltid hur man ska ta hand om dem för att bevara blomkompositionens fräschör. Inget behov av att välja konstgjorda blommor! Här är några naturliga knep från våra mormödrar, oftast för att glida ner i vasens vatten, vilket gör att du kan behålla din bukett blommor längre.

1) Socker

Det är enkelt och naturligt. En nypa socker gör att dina blommor håller längre. Efter en vecka kommer din bukett fortfarande inte att ha bleknat. Det är därför ett väldigt effektivt sätt att behålla dina vackraste buketter.

Krediter: Humusak / Pixabay

2) Blekmedel

Effektivt men farligt blekmedel hjälper också till att bevara din bukett. Det bromsar spridningen av bakterier för att bevara färskvattnets renhet. Det är därför nödvändigt att lägga mycket lite, det vill säga 1 till 2 droppar. Det är därför en metod som fungerar, men var försiktig när du använder den!

bleka
Krediter: Wikimedia Commons/Chianti -Modifierare: ADGM

3) Bakpulver

Det är en naturprodukt som fungerar för många vardagssysslor. Bakpulver passar dock utmärkt även till blombuketter. En nypa vatten räcker för att dina blommor ska hålla tio dagar.

bakpulver
Krediter: Pixabay/Monfocus

4) Blombukettbevararen

Det finns speciella konserveringsmedel för blombuketter. De säljs i trädgårdscenter. Dessa är mycket effektiva produkter speciellt dedikerade till bevarandet av alla snittblommor.

blommor pioner bukett
Kredit: Pixabay/TerryC

5) Lägg blombuketten i kylen

Hos din hantverkare-florist, har du någonsin märkt att det alltid är coolt? Det är verkligen bra för bevarandet av blomsterarrangemang! Kylan tillåter växter att bättre absorbera vatten och därför återfukta sig själva. Så de håller längre. Att ställa dem i kylen på natten eller till och med under vår frånvaro är därför en mycket bra idé för konservering.

kyl kyl kylskåp
Medverkande: Flickr/Richard Kelland

6) Svart kol

Det är en ganska speciell teknik, men det fungerar! Häll bara en fyrkant kol i vattnet så förhindrar det att det stagnerar. Vattnet kommer därför att räcka längre, om vi inte hinner byta det.

kapslar tabletter vegetabiliskt aktivt kol uppblåst magbesvär
Krediter: Wikimedia Commons/Jagro

7) Sax eller sekatör för att klippa av blombuketten

Avfasning av stjälkarna på dina blommor med några centimeter kommer att göra att juicen kan cirkulera bättre. Gör det bara i vinkel nästan varje dag. Dina blommor kommer därför att hålla längre tack vare detta.

Krediter: 2780243 / Pixabay

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *