Hur rengör, avkalkar och underhåller man en ånggenerator?

I sektionen för små hushållsapparater är ånggeneratorn lite mindre vanlig än sin järnmotsvarighet. Även om den är mindre känd, är den ändå utmärkt för att jämna ut veck i tvätten och spara mycket tid för att snabbt sätta stopp för strykarbetet. Men för att hålla din tvätt fläckfri måste du också veta hur du rengör och underhåller din ånggenerator utan att skada den eller lämna repor på stryksulan. Dåligt underhållen kommer den här hushållsapparaten sannolikt att släppa dig för snabbt… Men vi vet att det är nödvändigt att gynna avmineraliserat vatten framför kranvatten för att fylla vattentanken. Men hur är det med att rengöra själva enheten? Så här ger du den ett längre liv med några enkla gester för många fler användningsområden.

Vi försäkrar dig, det är lika enkelt som för strykjärn!

Några tecken på att det är dags att rengöra din ånggenerator:

-Enheten har läckor.
-Uppvärmningstiden är inte lika snabb längre
– Högtrycksångflödet är inte längre vad det brukade vara: det finns inte längre tillräckligt med eller ingen ånga alls på grund av kalkavlagringar i apparaten
– Ångstrykjärnet lämnar spår på kläderna
-Ångaren spottar vatten eller kalk

Hur rengör och avkalkar man insidan av ånggeneratorn utan att skada den?

ren avkalkning ånggenerator
YouTube-inspelning av tillbehörs-SOS-kanalen
Vissa modeller har en integrerat anti-kalkstenssystem med ett filter för att begränsa uppbyggnaden av tandsten. Om din inte är det, a regelbundet underhåll kommer att krävas för att förhindra att den blir alltför belagd. Detta steg kommer att vara mer eller mindre viktigt beroende på hårdheten på vattnet som används i tanken för att upprätthålla en god evakuering av ångan från dess tank. För det, välj citronsyra eller vit vinäger. Den senare bör dock aldrig användas ren. Späd den 1/3 eller 2/3 i vatten. Om du är osäker, föredra citronsyra som är ett mycket effektivt, men skonsamt avkalkningsmedel som även kan användas för att avkalka tvättmaskinen.

För att göra detta, häll din produkt i växttanken. Använd fram och tillbaka rörelser, fördela produkten i hela apparaten. Låt det sedan verka i några minuter innan du utlöser några ånga. Stäng av och koppla ur apparaten och låt den svalna. Töm slutligen tanken genom att stryka gamla trasor för en bra avkalkning av hålen i stryksulan. Skölj tanken flera gånger med rent vatten.

Och för att hitta en oklanderlig sula?

ånggeneratorsula
YouTube-inspelning av tillbehörs-SOS-kanalen

Med hål blockerade av skalan kan sulan lämna fläckar på kläderna et glider mindre bra. För att rengöra den, börja med att stänga av, låt den svalna och koppla ur enheten. Hitta sedan en behållare stor nog att rymma ditt strykjärn. Häll sedan lite citronsyra eller alkoholvinäger utspädd i vatten att doppa sulan. eget badrum, låt verka i några timmar eller till och med över natten. Allt du behöver göra är att försiktigt torka av stryksulan med en fuktig trasa och sedan en mjuk torr trasa. Efter det, se till att stryka först de kläder som inte är särskilt ömtåliga (diskhanddukar, etc.), eftersom kalkrester kan avlägsnas efter denna rengöring. Du kan snabbt evakuera dessa avlagringar genom att koppla på ångproduktionen flera gånger.

Ett annat tips 💡:

Om det är mycket smutsigt, lägg salt på en remsa av vaxat papper placerad på strykbrädan. Slå på strykjärnet och gå över det vaxade pappret i svepande rörelser uppifrån och ner samt från vänster till höger. Sulan blir felfri igen.

Sista tipset:

tom ånggeneratortank
YouTube-inspelning av tillbehörs-SOS-kanalen

Hushållsapparater tål ofta inte långvarig användning, särskilt för de som arbetar med vatten. Så för att undvika risken för oxidation och bildning av kalk och mögel, kom ihåg att tömma tanken innan du går på semester eller utlyser strykstrejk! Låt tanklocket vara öppet tills strykningen återupptas, och du kommer att klara dig.

Videorengöring:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *