Hur tar man bort bristningar?

Bristningar är fula hudskador som ger huden ett sprucket utseende. Många människor tycker att detta är fult och är till och med komplexa av detta naturfenomen. Men varför just har vi bristningar och framför allt, hur kan vi få dem att försvinna? Upptäck några svar och mormors naturliga botemedel för att minska dessa “ärr” installerade på de drabbade områdena (rumpa, höfter, mage, lår, bröst, etc.). Dessa lösningar kommer att vara mer effektiva än konventionella anti-sträckmärken krämer.

Människor som drabbats av bristningar

Ofta kvinnor gravida har bristningar. Detta förklaras, eftersom de genomgår stora ändringar i deras kroppar: betydande viktökning, stretching av huden, hormonella förändringar… Detta främjar därför uppkomsten av bristningar som graviditet.

I allmänhet uppstår bristningar under stora förändringar i vikt och storlek. Detta kan ske under tonåren, till exempel med tillväxtspurtar kopplade till puberteten, eller vid för snabb viktminskning. För intensiv fysisk aktivitet eller drastiska dieter kan därför också leda till bristningar! Stoppa missuppfattningar: män kan också ha bristningar! Till exempel är ländryggen ibland påverkad och det beror ofta på sport.

Krediter: iStock

De olika sätten att få bristningar att försvinna

För det första finns det drastiska metoder för att blekna dem som receptbelagda hudbristningar. Men det finns också naturliga lösningar för att mildra dem. Det bör ändå anges att det kommer att vara svårt att ta bort hudbristningarna helt, detta är en fråga om att dämpa dem och förhindra att de uppstår.

Tekniker hemma

Först och främst vegetabiliska oljor som kokosolja, ricinolja, vetegroddsolja och sötmandelolja är effektiva för att återfukta huden genom att återställa dess elasticitet. Nyponolja är också idealisk för att minska vita hudbristningar och ta bort ränder som fortfarande är pärllila. De måste dock masseras morgon och kväll tills penetration för att bättre regenerera epidermis. Utanför graviditet, tveka inte att tillsätta några droppar eterisk olja för en mer koncentrerad behandling av bristningar. Liksom oljor är potatisjuice mycket effektivt mot bristningar liksom sheasmör.

bristningar graviditet vikt
Krediter: iStock

Om du absolut vill göra dem försvinna, bör du prata med en läkare eller hudläkare. De kan leda dig till rätt lösning: laserkirurgi, operation, pulserande ljus, medicinska behandlingar, etc.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *