Hur undviker man finnar efter solen? 7 effektiva tips

Med exponering för solen kan vår hud reagera konstigt. Blåsor, värmeutslag, solbränna, man ska vara väldigt försiktig under sommarperioderna. Och när vi har fläckar kan solens strålar tillfälligt ge oss vacker hud utan finnar. I själva verket tjocknar överhuden, vilket blockerar hudens porer och begränsar produktionen av talg. Ändå kommer finnarna tillbaka med revansch i början av läsåret och huden blir ännu värre till slut. Här är några tips för att undvika after-sun finnar.

1) Återfukta din hud väl

Det är ett oumbärligt inslag varje dag, speciellt under sommaren. I själva verket, avslöja sig själv under solen försvagas huden avsevärt. Den måste därför matas intensivt för att inte försvaga den för mycket. Oavsett om med en fuktighetskräm icke-komedogen eller genom att dricka mycket vatten, alla tekniker är bra för att ge näring till din hud.

ansiktsspegel känslig hud
Krediter: brizmaker / iStock

2) Förbered din hud väl för solen

Utsätt dig för strålarna från soleil, innebär också att förbereda din hud väl. Gör först skrubbar för att ta bort all död hud. För känslig hud, räkna en skrubb varannan vecka och en i veckan för mindre reaktiv hud. Gör sedan masker för att ta bort orenheter. Gurkmasken är mycket effektiv, eftersom den hjälper till att läka brännskador. Det är också självklart nödvändigt att noggrant att rengöra huden.

hudvårdande leransiktsmask
Krediter: Pexels/Shiny Diamond

3) Skydda dig från solen

Vi kan aldrig säga det nog: det är absolut nödvändigt att skydda mot UV-strålar. Även mycket matt hud behöver lägga på kräm för att skydda sig själv så mycket som möjligt från början av exponeringen. Detta undviker avsevärt allergiska reaktioner såsom finnar efter solen.

Krediter: iStock

4) Ät hälsosamt

Det är viktigt att undvika fett och främja färska och hälsosamma produkter. Faktum är att fett främjar utsöndringen av talg och därför finnar. Det är därför viktigt att uppmärksamma dess utfodra.

Kredit: Pixabay/Jill111

5) Undvik smink

Detta är ett steg som vi har svårt att ignorera. Men foundationen, pudrena, concealern… allt detta gällde vår anlete låter inte huden andas. Det är därför viktigt att avsätta sminkeller till och med helt enkelt lätta upp det så att huden kan syrsätta.

Krediter: iStock

6) Zinkkuren och aloe vera som allierade för att undvika finnar

De zink finns främst i kött eller fisk. Det är mycket effektivt, eftersom det verkar direkt på brister och talg, och undviker inflammationer. Det finns även zink i form av kapslar. Som för aloe vera, det är en naturlig produkt som verkar direkt på brister och därför förhindrar inflammation.

aloe vera gel
Krediter: iStock

7) Använd naturliga produkter som eteriska oljor

Häll i läka huden, den vegetabiliska oljor som jojoba- eller nigellaolja är perfekta. Du kan också späda ut några droppar eteriska oljor som tea tree-olja eller citronolja, som är mycket effektiva i kampen mot ofullkomligheter. Massor av andra tips är väldigt effektiva för after-sun finnar, så använd naturprodukter som ägg, citron, äppelcidervinäger, bakpulver i ansiktsmask.

växt eteriska oljor
Krediter: iStock

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *