Manet stick: här är lösningarna för att lindra det!

Det kan hända när du har otur: vi blir stucken av en manet under vår semester vid havet. Lyckligtvis finns det gott om naturliga knep för att bota en manet. (Kom ihåg i förbigående att urin inte är ett av dessa medel, tvärtom!) Hur ska man reagera? Här är olika lösningar för att lindra manetsticket. Den smärtsamma svullnaden och klådan som dessa manetstick kan orsaka kommer snart att glömmas.

1) Tvätta manetstickan

För det första ska det inte förbli så. Det rekommenderas att gå tillbaka till havsvatten för att skölja bettet. Tack vare detta kommer du att gnugga området i fråga, så att filament lämna snabbt. Det är mycket farligt att skölja med sötvatteneftersom detta skulle leda till förvärring av sting.

manet stick
Medverkande: Flickr/Thomas Quine

2) Spike lavendel eterisk olja

Det är en mycket effektiv naturprodukt. Efter att ha sköljt det drabbade området, applicera några droppar spike lavendel eterisk olja. Detta kommer avsevärt att lindra smärtan. Du kan blanda detta med en kräm för att dra nytta av max fördelar för din hud.

Krediter: iStock

3) Biafin för att lindra manetsticket

Du har säkert redan burit den i ditt bagage för att lindra din solbränna! där bifin är en lugnande kräm för bett av alla slag. Denna salva gör det därför möjligt att lugna området i fråga effektivt för att lugnare l’irritation.

torra handvårdskrämer
Krediter: PxHere

4) Aloe vera

Detta är en av dess många fördelar. Aloe vera är en mycket lugnande medel. Det är en växt med återfuktande egenskaper, så den kan reparera alla delar av huden som är skadade eller torra och mycket effektiva för brännskador. Applicera bara lite på såret så blir det bra. lindra direkt.

aloe vera gel
Krediter: iStock

5) Sheasmör

Maneterna sticker är främst en brännskada som kan utlösa svullnad. Målet är därför att lindra inflammationen. Inför detta måste vi därför applicera mycket återfuktande ingredienser som aloe vera som vi såg tidigare. Det går även att lägga Sheasmör. Detta kommer faktiskt att avsevärt minska brännskadan och återfukta huden. Det kan appliceras tills såret läker.

Sheasmör
Krediter: iStock

I händelse av en allergisk reaktion eller en smärtsam känsla som kvarstår bör du rådfråga en läkare eller rådfråga din apotekspersonal. Att ta antihistaminer kan verkligen vara nödvändigt. Anafylaktisk chock är anledning till konsultation på akuten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *