Mustasch och dun: Hur gör man permanent hårborttagning med mjöl?

Vi är redo att göra vad som helst för att förhindra återväxt av oönskat hår på vissa delar av kroppen. Detta är särskilt fallet för ansiktet där hårborttagning är en smärtsam och tråkig upplevelse. Och beroende på vilken hårborttagningsmetod som valts (rakhyvel, pincett, hårborttagningskräm, remsor av varmt vax eller kallt vax, trådning etc.) måste man ibland gå tillbaka till det väldigt ofta… Som tur är, hårborttagning med pulserande ljus i en skönhetssalong eller hett vax hos kosmetologen är inte de enda hållbara teknikerna för långvarig hårborttagning. Men du kan också prova permanent hårborttagning av mustaschen och dun med mjöl. Detta är ett särskilt enkelt recept att göra och nästan smärtfritt.

Ingredienser :

Kikärtsmjöl (eller vete)

Lite vatten

Permanent hårborttagning i ansiktet med mjöl, hur fungerar det?

1. Lägg två matskedar mjöl i en skål.

2. Tillsätt sedan lite vatten och blanda.

3. Sprid ut ditt preparat på det område som berörs av hårborttagning, massera försiktigt där håret alltid växer tillbaka: överläpp, käke… Sedan låt torka i tio minuter.

4. Gnugga den torkade pastan med handen för att dra ut hårstråna och skölj sedan ansiktet.

mustasch ansiktshår
Krediter: iStock

Efter vaxning, kom ihåg att applicera en lugnande kräm för att lugna de känsliga områdena i ditt ansikte. Undvik dessutom exfoliering de närmaste dagarna för att undvika irritation, sveda och rodnad på de behandlade områdena. Och du behöver inte göra en avant permanent hårborttagning med mjöl undvika inåtväxande hårstrån, eftersom det finns liten risk för detta område och det kan göra huden sensibiliserad. Naturligtvis kommer du dock att behöva reproducera detta trick med permanent hårborttagning med mjöl flera gånger för ett oklanderligt resultat. Mjuk hud garanteras utan dyr hårborttagning med laser och mörkt hår blir snabbt väldigt diskret innan det försvinner för alltid!

Om detta recept inte passar dig, speciellt för känslig hud, kan du även göra en naturlig hårborttagningskräm och andra hemgjorda recept för att ta bort ansiktshår. Slutligen är det fullt möjligt att helt enkelt bleka ditt oönskade hår med citron och honung.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *