Myggor: 7 naturliga repellenter som verkligen fungerar

Det är svårt att njuta av våren och sommaren när du tillbringar dem med att klia sig på grund av klådan som orsakas av myggbett! För att komma till rätta med det tar vissa ut tungt artilleri: armband, ultraljud, snöskor, kemikaliebaserade insekticider… Men mormors naturliga lösningar visar sig också vara radikala mot dessa skadedjur. Beviset är med Sockerjäst myggfällan! Detta är särskilt idealiskt när du har barn eller husdjur och letar efter de minst skadliga tips som är möjliga för dem. Förutom det berömda hemgjorda myggmedelsljuset, här är en lista över de bästa hudavstötande medlen eller repellenten för dina rum.

1) Förutse för att inte kräva myggmedel

myggbett
Krediter: iStock

För att begränsa risken för angrepp av myggor och tigermyggor måste man förutse! börja med ta bort eventuellt stående vatten inuti och utanför. Honan älskar verkligen att lägga ägg och detta främjar utvecklingen av larver. Detta inkluderar stillastående vatten i blomkrukor, hinkar, barnleksaker, små bassänger… Och om svett lockar dem är det också rekommenderas inte att använda parfym. Andra rekommendationer inkluderar att dricka mindre alkohol och undvika belysning i sovrum. Slutligen, eftersom myggor inte gillar vinden, tveka inte att installera en fläkt i vardagsrummet ! Men lägg den inte i sovrummet, eftersom den inte är idealisk för din hälsa.

2) Kryddnejlika fast i citron: en klassiker!

citronnejlika myggmedel
Medverkande: Pixabay/Nolchen

För att skrämma bort myggor, pricka en halv citron med några kryddnejlika. Lägg sedan allt på ditt nattduksbord eller på fönsterbrädan. Kom ihåg att byta citroner för att behålla all fräschör och effektivitet hos detta repellent.

3) Några enkla och effektiva hudavstötande medel

kräm kroppsvård för ben
Krediter: iStock

Många naturprodukter ger ett mycket effektivt skydd. Så inget behov av kommersiell avstötande lotion! Ursprungligen från Tahitimonoi olja hjälper till att ge huden näring och oljan ger en läcker doft samtidigt som den fungerar som ett myggmedel. Enklare kan du också belägga din hud med cider vinäger eller av aloe vera gel som också hjälper till att lindra huden när du blivit biten. Och om det inte finns någon kontraindikation (graviditet, allergi etc.) kan du även späda ut 2 till 3 droppar avstötande eterisk olja i monoi-olja, aloe vera gel, dina krämer för kroppen eller till och med dina duschgeléer. Välj till exempellavendel eterisk olja vars doft förblir fräsch och behaglig till sommaren.

4) Hur skyddar du ditt barn eller ett mycket litet barn från myggor?

barn sommar strand
Krediter: MaxPixels

Eteriska oljor används i allmänhet inte på yngre människor. För ett litet barn, vi föredrar hydrosoler (eller blomvatten). Lavendelblomvatten och pelargonblomvatten är bland de bästa. De kommer att erbjuda samma avstötande egenskaper som de andra myggmedel som nämnts tidigare. För att använda dem, blanda 80 ml geraniumhydrosol, 80 ml geraniumhydrosol, 30 ml alkohol och 30 ml vegetabilisk aprikoskärnolja. Denna produkt ska sprayas på utsatta områden. Du kan också lägga några droppar eterisk lavendelolja på en trasa inte långt från barnet.

5) Eukalyptus, ännu bättre än citrongräs!

citron eukalyptus
Krediter: Sydney Oats / Flickr

Växten är mycket effektiv för att stöta bort myggor. Bara koka 250 gram eukalyptusblad i 1 liter vatten i 45 minuter för att få en utmärkt avstötande infusion. Det kommer att sprayas på fuktiga områden och ingångar till ditt hem. Liksom Java citrongräs eterisk olja är citroneukalyptus eterisk olja också mycket rik på citronellal. Ännu mer effektiv än samma citronellaessens, den kan spridas i en diffusor i 15 minuter. Detta kommer att tillåta gör din interiör mycket ogästvänlig mot bitande insekter. Du kan också distribuera den kontinuerligt för dina kvällar på terrassen. För mer effektivitet, använd den i hudavvisande (5 droppar i 100 ml vegetabilisk olja eller tillsatt duschgel eller kroppskräm). Tänk också på att hälla några droppar på en näsduk för att ha på dig eller glida ner i sovsäcken när du campar.

6) Pelargon, bland de bästa myggmedel

ros pelargon
Krediter: Wikimedia Commons/Laitche

Vackra fönsterkrukor av pelargoner är en klassiker. Dessa blommor är lika eleganta och delikata som de är motbjudande. För att dra nytta av deras avvisande effekt på myggor kan du också lita på eterisk olja av rosepelargon. Späd helt enkelt 1 droppe i 9 droppar vegetabilisk olja. Du får alltså en behagligt doftande hudavvisande massera in i utsatta områden. Och eftersom goda nyheter aldrig kommer ensamma, vet att du också kan tillämpa dem på bettet för att lindra det !

7) Andra avvisande växter

kattmynta
Kredit: 3dman_eu / Pixabay

Under hela den här artikeln har vi inte slutat nämna avstötande växtnamn. Ändå har många växter samma avstötande effekter mot myggor. I krukor på terrassen, i planteringskärl på fönsterbrädor eller i marken, i din trädgård, för skapa en naturlig myggbarriär, det är alltid bra att plantera några. Dalmatisk pyrethrum, till exempel, är en växtinsekticid som stör nervsystemet hos flygande insekter. Den där förhindrar honor från att bita. Andra växter inkluderar: pelargonium citronellum, kattmynta, rosmarin, basilika, mynta, ringblomma… Slutligen, glöm inte trädgårdsvitlök ! Några kryddnejlika blötlagda i varmt vatten i flera timmar ger dig ett utmärkt avstötningsmedel att spraya vid ingångspunkter.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *