Mykos av fötterna: 3 mormorsmediciner för att behandla dem

Ibland kallad “fotsvamp”, mykos i fötterna är en svampinfektion som orsakas av mikroskopiska svampar. Parasitiska jästsvampar är i allmänhet kopplade till candida albicans som också orsakar vaginal svampinfektion. Den ligger ofta särskilt mellan tårna, en varm och fuktig plats som patogena bakterier är särskilt förtjusta i. Med macerationen av överdriven svett är dess spridning snabb. Det orsakar ofta rodnad, sprickor och klåda, och jästskadade fötter är smärtsamma. Detta kan därför vara mycket obehagligt. Och dessutom är det väldigt smittsamt och behandlingens varaktighet kan vara lång. Så här eliminerar du svampinfektioner i huden med botemedel mäktiga mormödrar !

1/ Kanel mot mykos i fötterna

Tillsätt två nypor kanel till din morgondrink. Liksom gurkmeja mot nagelsvamp (onykomykos med nagelförtjockning, missbildning och gulaktig missfärgning), är kanel en svampdödande krydda väldigt effektiv. Kinesisk kanel eterisk olja kan spädas ut i vegetabilisk olja (valnötsolja, etc.) för att bota fotsvamp. Applicera lokalt morgon och kväll.

2/ Fotbad med bakpulver eller salt

Späd ut 4 matskedar bakpulver eller salt i 1 L varmt vatten. Blötlägg dina infekterade fötter för 15 minuter i denna blandning. Torka dem väl när du går. Strö de drabbade områdena med bakpulver precis innan du tar på dig bomullsstrumpor eller strumpor. Pulvret kommer att absorbera fukt under hela dagen eller natten.

mycosis svampar fot tår
Krediter: iStock

3) Tea tree eterisk olja eller EPP

Applicera 1 till 2 droppar tea tree eterisk olja (även kallad tea tree eterisk olja) direkt på mykosen, 3 gånger om dagen. Du kan också använda grapefruktfröextrakt. Används ren i lokal behandling, deras antibakteriella och svampdödande egenskaper kommer att hjälpa till att förstöra svampen. Grapefruktfröextrakt är också utmärkt för immunförsvaret. Vi kan ta det oralt för snabbare läkning och för att undvika ett återfall vid svampinfektioner eller dermatofyter (ringorm etc.).

Om mykoserna kvarstår, tveka inte att konsultera en läkare eller gå till ett apotek för att få råd av apotekaren. Hudläkaren eller fotterapeuten kommer också att kunna ge dig råd om rätt lokala behandling för att behandla fotsvamp som är resistent mot dessa kraftfulla naturläkemedel. Undvik i framtiden att gå barfota på offentliga platser! Skor bör bäras i simbassänger, omklädningsrum etc.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *