Rengör din toalett med mjöl!

Väggarna på din toalettskål är väldigt smutsiga och ingen av dina klassiska hushållsprodukter kan råda bot på det? Uppvärmd vit vinäger och bakpulver gör ingenting? Även blekmedel och rengöringsprodukter baserade på de värsta kemikalierna lyckas inte lossna, rengöra, avfetta, avkalka och skura dina rör och skålen täckt med kalksten? Till stora sjukdomar, bra botemedel! Så här rengör du din toalett med…mjöl!

Ingredienserna för detta ovanliga mormors trick:

Hur rengör man en mycket smutsig toalett med mjöl?

  • Spola först toaletten för att blöta väggarna.
  • Pudra sedan generöst kanterna på skålen med mjöl.
  • Förbered sedan en koncentrerad lösning av citronsyra, en superrengöringsprodukt för flera ändamål. Räkna 3 matskedar citronsyra för en liter vatten. Spraya denna lösning med en avkalkningseffekt på dina väggar med en sprayflaska.
  • Känn dig fri att låt produkten verka över natten för att lösa upp smutsen.
  • Nästa morgon, spola toaletten för att skölja.
  • Allt du behöver göra är att gnugga med toalettborsten för att finjustera om det behövs.

Du kanske måste upprepa denna procedur en andra gång om resultatet inte passar dig direkt. Detta tar bort alla kalkrester och fläckar. I alla fall, förutom läskkristallerna, gör vi oss inte bättre än detta mycket effektiva lilla hemgjorda hushållstvättmedel baserat på mjöl och citronsyra för att rengöra och skina toaletterna!

toalett toalett
Krediter: iStock

För en kraftfull rengöringseffekt på smuts och för att eliminera dålig lukt, överväg rengöring av ytor på utsidan av toaletten. Vit vinäger, citronsaft, hushållsprit, lersten eller en trasa indränkt i tvålvatten (svart tvål, diskmedel) räcker för att desinficera, desinficera och deodorisera allt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *