Så här håller du frukt dubbelt så länge!

Att lagra mat kan vara en riktig huvudvärk, särskilt när det gäller färskvaror som frukt och grönsaker. Ibland vet vi inte hur och hur länge vi ska lagra vissa frukter. Här är några tips för att veta hur länge och vilka försiktighetsåtgärder du bör vidta för att bevara olika frukter till perfektion. Tack vare dessa tips kommer frukterna att hålla dubbelt så länge och du kommer att kunna njuta av deras vitaminer och smak och näringsegenskaper utan mögel eller avfall.

1) Äpplet

De äpple håller länge. Lägg den bara i en krispiga, oinpackad för att ha en bra hållbarhet med denna mat. Det kommer då att pågå i ca 3 veckor. Det är mycket lämpligt att lämna dem i kylen för att förhindra att de mognar för snabbt. Deras smak och fräschör förblir intakta.

äpplen
Kredit: Pixabay/Congerdesign

2) Russin

Samma för russin, det är mycket lämpligt att lämna dem i kylen för att hålla dem i ca 2 veckor. Lämna dem i en perforerad påse i grönsakslåda. Detta är det bästa sättet att behålla dem längre.

frukt druvor
Krediter: Pixabay/StockSnap

3) Röda frukter

DE Röda frukter hålla en kortare tid. Faktum är att de håller mellan 3 till 5 dagar i ett kylskåp. Det är tillrådligt att skölj med vinägervatten och lämna dem i en bricka med ett lufthål, så att optimera la bevarande.

bär röda frukter hallon naturligt anti-rynk
Kredit: Pixabay/Sponchia

4) Citrus

Det beror på om de är klippta eller inte. Skär citrus håller sig ca 3 dagar i förpackning i kylen, medan citrus- hela sista 2 veckorna i kylen. Det finns inget behov av förpackning.

Krediter: Free-Photos / Pixabay

5) Bananer

Utskurna bananer håller max 2 dagar. Dessutom skyddande lager skinn, slå in i plastfolie och låt dem stå i kylen. För oskurna bananer, låt dem stå i det fria, i rumstemperatur, de håller i minst 4 dagar.

Kredit: Pixabay

6) Advokater

Avokado kan förvaras både utomhus och i kylen och håller i 4 dagar. Skär avokado håller vanligtvis 1 dag med en plastfilm i kylskåpet. Du kan lägga lite olja eller citronsaft på köttet eller lägga till en lök i burken för bättre konservering. Detta kommer att begränsa oxidationen och bitarna kan hållas längre. Du kan även frysa in dem i din frys, vakuumförpackade eller i en lufttät burk!

advokat
Krediter: Pixabay/Coyot

7) Melon

Melonen kan förvaras i 5 dagar utomhus. Om melonen skärs, är det bäst att lämna den i kylskåp med en plastfilm kommer den då att ha en varaktighet på en vecka.

Kredit: Pixabay/Jill111

8) Päron och tomater

De håller sig i allmänhet utomhus mellan 4 och 5 dagar. I kylen kan tomater verkligen bli smaklösa och mjöliga. Det finns inget behov av dem slå in, men kom ihåg att ställa dem upp och ner och skydda dem från solen. Tomater behöver också en behållare med ventilation.

Krediter: Pixabay/Color

9) Persikor och plommon

De bevara både utomhus och i kylen och det finns ingen anledning att slå in dem. Tack vare detta kan de hållas i cirka 5 dagar.

Krediter: Pixabay/Color

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *