Svampinfektioner (naglar, hud etc.): 5 kraftfulla medel för att behandla dem alla

Genom våra olika artiklar för att behandla vaginal svampinfektion, nagelsvamp (den berömda onykomykosen) eller hudsvamp (inklusive fotsvamp mellan tårna) har du kanske märkt att naturliga botemedel ofta överlappar varandra. Faktum är att mot den överdrivna spridningen av mikroskopiska svampar är antibiotika inte den enda lösningen som ordineras av gynekologen, hudläkaren eller läkaren. Ofta kan svampkontamination också bekämpas med starka naturliga svampdödande medel. De tillåter att lugna irritationen och lindra den obehagliga klådan samtidigt som de erbjuder en grundläggande behandling. Oralt eller lokalt, så här blir du av med smittsam candidiasis (svampinfektion orsakad av candida albicans) och undviker återfall.

Grapefruktfröextrakt mot svampinfektioner

grapefrukt
Medverkande: Flickr/Dan Zen

Grapefruktfröextrakt (PPE) är en mycket effektiv svampdödande och antibakteriell. Utan biverkningar verkar den på mer än 500 stammar utan att obalansera vaginalfloran och tarmfloran. För mer effektivitet, ta det doserat med 1200 mg. Eftersom grapefrukt kan interagera med mediciner, fråga din läkare eller apotekspersonal om råd innan du börjar om du är på behandling.

Kutan svamp eller nagelsvamp: Applicera 1 ren droppe 3 gånger om dagen lokalt tills det läker
Genital mykos: Späd 5 droppar i 1 matsked sesamolja. Blötlägg sedan en tampong i detta preparat och bär den i 3 timmar en gång om dagen.
Matsmältningsmykos: Ta 10 droppar i ett glas vatten eller fruktjuice. Upprepa 3 gånger om dagen i 21 dagar. Ta sedan en paus i en vecka. Behandlingslängd: 2 månader.

Tea tree EO bland de bästa läkemedlen mot svampinfektioner

tea tree olja
Medverkande: Stephanie (strph) / Wikimedia Commons

Tea tree eterisk olja hjälper till att stimulera immunförsvaret. Dessutom tillåter det kampen mot bakterier och utvecklingen av svampar för att behandla en mykos, oavsett det drabbade området. Tveka inte att kombinera den med vegetabilisk kokosolja för att dra fördel av dess antibakteriella och antijästegenskaper.

Matsmältningsmykos: Eteriska oljor är kontraindicerade här.
Kutan eller nagelmykos: Späd 1 droppe i en liten mängd vegetabilisk olja. Morgon och kväll, applicera denna blandning på det drabbade området med en bomullstuss. Massera sedan tills penetration.
Resistent mykos: Blanda 20 droppar tea tree HE, 20 droppar lavendel officinal HE och 20 droppar välsmakande HE i en ogenomskinlig flaska. Späd allt i 60 droppar kokosolja. Applicera en droppe morgon och kväll och täck med ett bandage på natten.
Vaginal mykos: Blötlägg en bomullstuss i kokosolja och tillsätt 1 droppe essens. Applicera hela på det drabbade området, och detta, 2 eller 3 gånger om dagen tills det läker.

Grön propolis, en bra svampdödande behandling

Medverkande: Pixabay/Capri23Auto

I extrakt eller i kapslar är det antioxidant, svampdödande, antiinflammatorisk och antibakteriell. Inte nöjd med att bekämpa candida, grön propolis hjälper också till att balansera tarmfloran och stimulerar immunförsvaret. Det är därför ett mycket komplett botemedel mot svampinfektioner.

Kutan eller nagelmykos: Rör om innehållet i en öppnad kapsel i 1 tsk honung. Applicera sedan blandningen morgon och kväll som en 21-dagars kur på det område som ska behandlas.
Vaginal mykos: Ta 8 droppar extrakt morgon och kväll i en månad. Det är också möjligt att ta kapslar.
Matsmältningsmykos: Med varje måltid, ta 2 kapslar. Efter en kur på 21 dagar, ta en paus i en vecka. Fortsätt kuren i 2 månader.

Valnötsknopp macerat

valnötsknopp
Kredit: Pixabay/Krystianwin

Candida fortskrider ofta genom tarmen. Genom att reglera syra-basbalansen tillåter valnötknoppen tarmregenerering. Genom att göra det kommer det att stoppa utvecklingen av denna invasiva svamp. Det kan användas, oavsett vilken typ av mykos man lider av, för att främja dess läkning. För att göra detta är det nödvändigt att göra ett botemedel på tre månader. Under 21 dagar, konsumera 6 droppar 3 gånger om dagen. Ta sedan en paus i en vecka innan du fortsätter.

Lapacho för att avsluta denna lista av anti-svamp rättsmedel

här
Krediter: iStock

Lapacho bark är mycket rik på zink och hjälper till att stärka immuniteten. Denna växt som kommer från Latinamerika kan användas för att behandla mikrobiella infektioner såväl som virus-, parasit-… eller svampinfektioner, förstås! Sannerligen hans lapachol är ett mycket kraftfullt svampdödande medel. Räkna 12 till 15 g växt per liter sjudande vatten. Efter 15 minuter att infundera, filtrera allt. Drick 3 koppar om dagen i 21 dagar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *