Ta reda på hur du rengör en mycket smutsig tvättmedelslåda

Tvättmaskinens tvättmedelslåda tenderar ofta att bli smutsig med tiden. Av hygienskäl, dålig lukt och att din tvättmaskin fungerar korrekt är regelbundet underhåll mer än välkommet. I denna hushållsapparat är luftfuktigheten verkligen mycket närvarande. Som ett resultat utvecklas kalk och mögel där mycket snabbt. Så här rengör, desinficerar och deodoriserar du det igensatta tvättkaret utan att skada det. Inget behov av blekmedel eller dyra kemikalier.

Detta är ett steg som inte får glömmas bort under storstädningen av tvättmaskinen!

Varför behöver vi rengöra tvättmedelslådan?

Mycket ofta är smutsen i facken kopplad till en missbruk av maskinen. Om lådan inte lämnas öppen efter tvätt lämnas kvarvarande fukt och maceration utvecklas. Den där främjar spridningen av svampar. Dessutom brukar vi ofta överdos av produkter (flytande tvättmedel, pulvertvättmedel, sköljmedel, eteriska oljor tillsatta i hushållstvättprodukter etc.). Detta leder därför till att maskinens olika komponenter täpps igen, vilket ger utrymme för obehagliga lukter och fläckar i tvättmedelsfacket. Och utan en vattenavhärdare kan vi också räkna med att skalan lämnar en ansamling av avlagringar! Men all denna smuts lämnar rester som kan täppa till distributionen sköljmedel och tvättmedel.

tvättmedel tvättbalja
Krediter: iStock

Så hur rengör och sanerar du din tvättbalja?

Först och främst, ta reda på hur du tar isär och sätter tillbaka lådan!

Vid behov, konsultera manualen för att lyckas demontera den och kan lägga tillbaka den utan problem. Beroende på tvättmaskinsmodeller måste du antingen dra den helt mot dig tills den kommer, eller trycka på en plastknapp som blockerar dess ankomst. När facket har tagits bort är allt du behöver göra att rengöra det med ett mycket effektivt rengöringsmedel (svart tvål, diskmedel, vinäger…)!

Välj rätt ekologiska hushållsprodukter för rengöring

Om du har en diskmaskin, kan du skjuta in tvättmedelslådan för att rengöra den utan ansträngning! Om du inte har en, oroa dig inte: det finns gott om alternativ. Låter det suga in ibland mycket varmt tvålvatten, även kokande vatten och det räcker med att gnugga. Annars, använd hushållsvit vinäger. Denna rengöringsprodukt är desinficerande, anti-kalkborttagare, avfettningsmedel och luktborttagningsmedel. Det kommer därför att ta bort mögel och avkalka kärlen i ett enda steg. Den kan även användas för att rengöra mögliga fogar! Citronsaft eller magisk svamp kan också användas. Skrubba försiktigt med en gammal tandborste eller en svamp indränkt i produkten. Framför allt, kom ihåg att rengöra hålen så att produkterna kan distribueras. Och där går du! Allt du behöver göra är att skölja den, torka den med en trasa och byta ut den.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *