Tea tree oil: 4 lysande användningsområden för att desinficera huset

Aromaterapi erbjuder oss många eteriska oljor med flera applikationer som lavendel eterisk olja som är lika användbar för hälsan som för underhållet av huset. Eterisk citronolja eller de av lavandin, eukalyptus, niaouli eller pepparmynta delar också detta hushållsverktyg. Ändå är den eteriska oljan från tea tree (tea tree eller tea tree oil) också en av de stora klassikerna. Förutom diffusion i en eterisk oljediffusor vet vi dock inte alltid hur man använder den inomhus för att dra fördel av dess desinficerande effekt. Ändå erbjuder teträdolja mycket användbara antibakteriella, svampdödande, antiseptiska och antivirala egenskaper. Här är användningen av tea tree eterisk olja för att desinficera ditt hem.

1) Desinficera alla ytor med tea tree eterisk olja

rengöring av hushållshandfat i rostfritt stål
Kredit: Pixabay/Pascalhelmer

Denna multifunktionsolja kan användas för att rengöra och desinficera alla ytor. Från dörrhandtag till bänkskiva till toalettskålen eller badrumskranar, detta lämnar en god lukt av rent och eliminerar bakterier. För att göra detta, tillsätt helt enkelt 5-6 droppar olja till svampen innan rengöring. Du kan också rena marken när du är sjuk. För detta, häll cirka tio droppar i hinken med vatten eller på själva moppen. Och visst går detlägga till alla dina ekologiska hushållsprodukter !

2) Att effektivt skura mögel från leder

smutsiga kakel mögliga fogar mögel badrum
Krediter: iStock

Tillsammans med vit vinäger och grapefruktfröextrakt är tea tree-olja en av de bästa naturliga ingredienserna för att ta bort mögelfläckar från leder. Sannerligen dessa svampdödande och antibakteriella egenskaper rengöra och desinficera lederna. Hur ? Det är väldigt enkelt: häll en droppe på en gammal tandborste. Polera sedan kakelfogarna.

3) Tea tree eterisk olja för att desinficera tvätt

lukt av ren tvätt
Krediter: Choreograph / iStock

Oavsett om det är när du är sjuk, när tvätten har blötlagt länge i korgen eller när handdukarna luktar fuktigt kan denna olja vara användbar. Tea tree eterisk olja kommer verkligen deodorisera, desinficera och desinficera kläder mycket effektivt. Detta kommer att hjälpa till att ta bort alla dåliga lukter och bakterier. Här kan man gå tillväga på flera sätt. Du kan lägga till 5 till 10 droppar olja till din dos flytande tvättmedel. Annars går det även att hälla dem direkt på tvätten i tvättmaskinens trumma. Och om de dåliga lukterna är mycket starka i tvättmaskinen på grund av fukt och mögel, kan du gå upp till 15 droppar hällda på en tvättlapp!

4) En eterisk olja för att bekämpa parasiter

klädfjärilar
Medverkande: Flickr/Patrick Clement

Dess antibakteriella egenskaper är välkända för att hantera olika hudåkommor (mykos som fotsvamp, psoriasis, eksem, klåda etc.), stödja immunförsvaret och lugna andningsvägarna. Vi vet dock mindre att den är idealisk för bekämpa skadliga kvalster, parasiter och nattfjärilar. Att dra nytta av dessa antiparasitära egenskaper, späd 25 till 30 droppar i cirka 2 matskedar vit alkohol och cirka 100 ml filtrerat vatten i en sprayflaska. Spraya denna produkt på dina madrasser, gardiner, mattor, kuddar, etc. för att bekämpa skadedjur. 3 rena droppar kan även läggas på kudden och täcket. Slutligen, häll några droppar på en sten för att förhindra spridning av nattfjärilar i ditt skåp.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *