Vilka hygieniska skydd ska man använda?

Varje månad upplever kvinnor några ibland smärtsamma dagar under sin mens. Lätta flytningar eller kraftiga mens, kramper… varje person är olika och kommer att uppleva den här tiden på månaden på sitt eget sätt. Valet av sanitetsskydd varierar därför också efter kvinnors flöde och önskemål. Här finns olika hygienskydd och deras egenskaper för att kunna välja det som passar dig bäst.

buffertar

Det är en anordning som absorberar blodflöde. Den är av engångstyp och prydd med en bomullsslöja. För att bära den måste du föra in den i slidan för att absorbera den sjöng. Det är därför inte särskilt praktiskt att byta, men det är väldigt effektivt och dess storlek varierar efter flödet. Dessutom används dynan mycket för simbassängen, men också för att människor i allmänhet inte känner obehag eller obehag när de har den på sig.

period kuddar
Krediter: Istock

Dess sammansättning är i viskos blandat med bomull. Det finns dock biologiska kuddar varken blekt eller med klor eller parfym. Detta begränsar därför irritationen och klådan som orsakas av dessa irriterande kemikalier. Det är därför ett bra alternativ om man vill ha en komposition som man respekterar mer miljön. Men även utan kemikalier finns de kvar oavsett vad disponibel och producerar därför mycket avfall.

Sanitetsbindor

Det är en skydd hygienisk välkänd och används bland kvinnor. Hon är mer eller mindre tjock enligt modellerna och tillåter att absorbera blodflödet. Fördelen är att den är lätt att applicera: fäst den bara på underkläderna! Det är därför mycket bekväm för att ändra det för dagen.

Men många kvinnor har avslöjat att de ibland känner sig obekväma när de känner att de flyter. För att undvika läckor är det därför nödvändigt att välja modellen anpassad till dess flöde. Det är fortfarande ett mycket effektivt sätt att absorbera menstruation. Ett annat problem: poolen. Dessa hygieniska skydd är faktiskt inte lämpliga för bad, så det är mycket obekvämt.

sanitetsbindor
Krediter: Istock

Slutligen är det omöjligt att inte nämna sammansättningen av servett. Syntetiska material, plast, träfibrer… Precis som industriella tamponger består även bindor av parfym, färgämne, ftalater och absorberande gel. Det är därför absolut inte en naturlig sammansättning. Däremot finns det sanitetsbindor 100 % bio med bomull, men de är fortfarande engångshanddukar. Detta är fortfarande ett mycket bra alternativ för att få en bättre sammansättning.

tvättbara dambindor

Trött på att slänga hela tiden? Trött på den dåliga sammansättningen av dambindan? Det är där tvättbara kuddar kommer in. Det är nästan samma fysiska som en vanlig kudde, eftersom det är ett yttre skydd. Hon därför lätt att applicera, men vi kan fortfarande inte simma med den. Och till skillnad från våra mormödrar är dessa periodiska skydd mer moderna och diskreta!

Det lilla extra är att den tvättbara handduken är återanvändning. Bara laver antingen för hand med kallt vatten och tvål, eller med maskin vid 30°C. Detta gör det därför möjligt att minska avfallet utan att behöva oroa sig för dess sammansättning.

tvättbara dambindor
Krediter: Istock

De görs vanligtvis för hand med tyg och låter flödet absorberas. Frågan som många ställer sig är: gör detta absorberar riktigt bra ? Återigen, allt beror på flödet, och tjockleken på handduken. Vi kan anpassa den exakt och har kuddar för kraftigt flöde och för medelflöde. Tack vare detta finns det ingen risk att bli generad på natten eller på jobbet.

Menskoppen: ett av de nya hygieniska skydden

Menskoppen ser ut som en silikonklocka. Till skillnad från tamponger och bindor absorberar den inte blod, utan håller kvar det inne i slidan. För att använda det måste du vidta försiktighetsåtgärder. Det tar sterilisera och tvätta händerna innan du sätter in. Det kommer då att vara nödvändigt att vika den på mitten för att föra in den i slidan. För att ta bort den, dra bara försiktigt. Den rymmer mer blod än vad tampongen absorberar, så det är väldigt bekvämt. Dessutom kan den stå mellan 4 och 8 timmar utan att läcka.

Det är därför ganska svårt att använda, men detta objekt återanvändbar är miljövänligt. Man måste dock vara försiktig laver.

kopp menskopp
Medverkande: Pixabay/Patricia Moraleda

Det finns olika storlekar, så att folk anpassar sig till användningen av menskoppen, vilket inte nödvändigtvis är självklart till en början, utöver dess strikt hygien. Det är dock en mycket ekologiska och ekonomiska som många använder. Detta är särskilt en fördel för poolen, för precis som tamponger kan du simma med dina regler. Observera, precis som med tampongen, bör du inte bära mer än 8 timmar för att begränsa risken för toxiskt chocksyndrom.

Menstrosor som en ny trend för sanitetsskydd

Detta är den nya trenden för tillfället! Detta fräck är mycket praktiskt och uppskattat under menstruationscykel. Det finns dock fortfarande kvinnor som drar sig för att ta steget.

De menstrosor är dock helt enkelt trosor med en del inuti tyget som gör att blodet kan absorberas. Det är samma princip som den tvättbara handduken, fast i ett annat format. Det är ekologiskt, utan lukt eller fukt. Den kan dock inte användas för att bada.

menstrosor
Krediter: Istock

Att tvätta det är alltid samma princip: att kallt vatteneller att 30°C i maskin. Trosorna kan absorbera blod i upp till 12 timmar, så du kan vara lugn nuit som vid arbete. Det finns också olika former av trosor, med färger, spetsar… Målet är att det ska vara som våra vanliga trosor, men med en Absorptionsförmåga dessutom.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *