Vitlök och hårväxt: 4 recept för att använda det väl

Vill du ha vackert, glänsande hår som är mindre skört och skadat, för att främja en hårfiber som snabbt växer ut igen eller för att begränsa håravfall? Det finns många medel för att uppnå detta, såsom kaffeolja, lökjuice eller rosmarin hårvård. Du kan också göra många hårmasker och helt enkelt titta på din kost och välja rätt kosttillskott (bryggerjäst, biotin, etc.). Ändå, för att växa hår snabbare och förhindra håravfall, är vitlök en av de mest effektiva och lättillgängliga naturliga ingredienserna. Gå till köket för att göra speciella vitlöksbaserade hårväxtrecept!

Varför använda vitlök för hårväxt?

Rik på allicin, svavel, selen, vitamin B och C, mineraler och spårämnen (kalcium, koppar och järn), vitlök har många terapeutiska fördelar. För håret har vitlök en mycket effektiv stimulerande effekt för stimulera hårväxten. Förutom att stimulera hårväxt kommer det också bekämpa håravfall och täthet. Dessa effekter beror på dess nyttiga näringsämnen och dess förmåga att förbättra blodcirkulationen. Slutligen säkerställer det också hålla hårsäckar och hårbotten frisk. Det är faktiskt svampdödande, antibakteriellt och desinficerande. Detta gör att det kan begränsa mjäll och klåda samtidigt som det främjar återväxten av långt och starkt hår.

Vitlöksrecept för snabb hårväxt

vitlöksolja

vitlöksolja hårväxt
Kredit: Pikist

Ej att förväxla med eterisk vitlöksolja, vitlöksolja är välkänt för att hjälpa till att lindra öroninfektioner. Du kan också lägga den i en tom nagellacksflaska för att stärka och växa naglarna. Och visst är vitlöksolja bra för hårväxt också! För att uppnå det är det nödvändigt välj en vegetabilisk olja (50 ml) : kokosolja, olivolja, arganolja, avokadoolja, sötmandelolja etc. Du kan också använda ricinolja, mycket välkänd för hårväxt. Den är dock väldigt tjock. Därför är det bättre att kombinera två vegetabiliska oljor: ricinolja och en mer flytande olja. Tillsätt 5 grovkrossade vitlöksklyftor i morteln för att ingjuta i två dagar i oljan. Massera in några droppar i hårbotten i några minuter. Låt sedan verka i minst 30 minuter innan du sköljer och schamponerar. Om lukten kvarstår, skölj med äppelcidervinäger.

recept på honung och vitlök

vitlökshonung
Krediter: iStock

Om du har några problem i hårbotten, kommer denna kombination att göra det hälsosamt för ditt hår att växa snabbt. Det kommer också att ge glans och friskt hår. För att göra detta, krossa vitlök i en mortel och rör i honung för att göra en pasta. Du kan också helt enkelt blanda ihop dem. Applicera sedan allt på din hårbotten för att låta det verka i cirka 30 minuter. Ge en bra hårbottenmassage. Skölj sedan med kallt vatten noggrant och gör din vanliga skötsel (schampo, balsam, etc.).

Kokosolja och vitlöksmask

kokosolja
Krediter: iStock

Du har torrt hår eller skadat hår ? Du har mycket torr hårbotten ? Då kommer du att älska denna behandling! Lite som med förra receptet gör vi en pasta med några vitlöksklyftor och kokosolja. Då är det nödvändigt att massera länge på hårbotten och håret. Sedan kan du lämna den på i minst 30 minuter och upp till över natten. Slutligen, skölj väl och fortsätt med din vanliga skötsel.

Ingefära- och vitlöksmasken

ingefära
Krediter: Flickr/Kjokkenustray.net

Detta är den mest kraftfulla kombinationen, dessa två ingredienser multiplicerar de fördelaktiga egenskaperna för påskynda hårväxten et behandla hårbotten effektivt. De ska blandas eller krossas till en pasta. Häll sedan över valfri olja och bryn allt med en kastrull. Låt sedan allt svalna och sila blandningen genom ostduk. Gör en lång massage av hårbotten och håret med denna blandning. Låt verka i 30 minuter under en duschmössa och skölj noggrant. Slutligen, fortsätt till ett bra schampo och utför din vanliga skötsel.

Med undantag för behandlingen med vitlök och ingefära, som ska göras en gång i veckan, ska alla behandlingar som presenteras helst upprepas 2 till 3 gånger i veckan under flera månader för att främja hårväxt och begränsa håravfall mycket effektivt. .

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *